Cautare
, Contributor

Bănci |
|

Brexit: Goldman mută active de până la 60 de miliarde de dolari în Germania

Goldman Sachs Group Inc. mută active de până la 60 de miliarde de dolari din Marea Britanie la Frankfurt, consolidându-și astfel operațiunile din Uniunea Europeană înainte de Brexit.  
Goldman Sachs

Banca de pe Wall Street intenționează să mute între 40 miliarde dolari și 60 miliarde dolari către filiala sa germană până la sfârșitul anului, relatează Bloomberg.

Filiala din Frankfurt care va găzdui activele avea doar 3 miliarde de euro (3,6 miliarde de dolari) la sfârșitul anului trecut, potrivit raportului său anual. Însă Goldman ar putea schimba mai multe active în timp, dacă afacerea sa va crește. Un purtător de cuvânt al instituției a refuzat să comenteze.

De altfel, băncile internaționale accelerează planurile de consolidare în Europa pentru a face față creșterii activității clienților de la 1 ianuarie, după Brexit.

Pe lângă recenta mutare realizată de Goldman, și JPMorgan Chase & Co mută 230 de miliarde de dolari în Frankfurt, iar cele două bănci americane reprezintă aproape trei sferturi din activele de 400 de miliarde de euro pe care băncile străine le vor muta în Germania până la sfârșitul anului, potrivit Bundesbank.

În septembrie, Goldman a accelerat planurile de a muta peste 100 de angajați londonezi în orașe europene, în timp ce JPMorgan a solicitat o relocare pentru aproximativ 200 de lucrători.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii