FacebookTwitterLinkedIn

Cunoscută pentru ceasurile dedicate piloților de avion, Breitling a avut dintotdeauna în portofoliu modele (mai) inteligente. În colecția Professional intră ceasuri precum Emergency, Aerospace Evo sau Chronospace Military, care își împart funcționalitatea între indicatoare clasice analog și ecrane digitale.

În 2015, B55 Connected face un pas în plus către un smartwatch Breitling, dar fără câteva din funcțiile esențiale pe care le au deja ceilalți jucători de pe piață, nu reușește să intre cu adevărat în joc. Ceea ce face totuși Breitling prin modelul B55, este să creeze un ceas care poate fi controlat complet cu ajutorul telefonului mobil.

Printr-o conexiune bluetooth, utilizatorul poate potrivi de pe smartphone fusul orar pe care funcționează ceasul, alarmele, precum și pornirea unei serii de funcții ale cronografului.  La rândul său, ceasul transmite înapoi telefonului timpii înregistrați permițând consultarea și analiza lor, oricând e nevoie.

B55 este dotat cu un mecanism Super-Quartz, descris de Breitling ca fiind de 10 ori mai precis decât un quart obișnuit și care are un brevet COSC pentru precizie. Modelul poate fi reîncărcat asemeni unui smartwatch cu ajutorul unui cablu care se fixează printr-o mufă magnetică și care poate fi atașat unei prize sau unui computer prin port USB.