Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Orologerie de lux |
|

Breguet cumpără un cronograf creat pentru Bugatti în urmă cu 84 de ani

Celebra casa de orologerie Breguet a cumpărat la licitație un ceas de bord creat pentru la fel de celebrul producător auto Bugatti.
sa

Breguet No.2023 împlinește aproape un secol de existență și completează o colecție impresionantă de piese istorice pe care Breguet le deține din propria istorie.

 Dacă ai fi fost fericitul posesor al unui Bugatti în anul 1932 ai fi avut nevoie de instrumente la fel de bune ca mașina pentru a-I cronometra performanțele. De aceea, producătorul auto a apelat la casa orologeră Breguet pentru o serie de nouă ceasuri cu cronograf care completau vitezometrul bolidului chiar pe volan.

Piesa Breguet No. 2023 a fost cumpărată în cadrul unei licitații din cadrul expoziției de mașini clasice Retromobile Exhibition. Proiectat pentru precizie, ceasul măsoară 67 mm în diametru și pune în funcțiune un cronograf cu scală tahimetrică folosit de obicei pentru determinarea vitezei de deplasare. Cadranul de culoare crem este marcat cu indicația „Special pentru Bugatti“ iar indicatoarele specifice Breguet sunt capabile să arate orele și minutele. În dreptul orei șase există inclusiv un totalizator de minute sub forma unei ferestre.

 Ceasul e cu atât mai valoros cu cât arată diversitatea modelelor produse de casa Breguet de-a lungul timpului. Ettore Bugatti și-a dorit modelele de precizie pentru seria de mașini de lux „Royale“, produse în perioada interbelică.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii