FacebookTwitterLinkedIn

În ultimii ani, compania – înființată în 1995 și cumpărată de Richemont Group în 2008 – a mizat pe creativitatea și pe abilitățile tehnice inovatoare ale echipei Roger Dubuis, lansând tot mai multe mecanisme dezvoltate in-house, explorând un design rafinat și distinctiv și, mai ales, certificând toate creațiile casei după standardele de excelență ale faimosului „Poinçon de Genève“ (Sigiliul Genevei).

Piesa de rezistență în strategia de marketing a reprezentat-o crearea așa-numitelor „universuri Roger Dubuis“, identități vizuale și conceptuale distincte, care să aprindă imaginația și creativitatea designerilor casei: universul Jucătorului, universul Războinicului, universul Aventurierului și universul Divei.

IMG_1241

Fiecare dintre acestea a dat naștere un ei colecții, respectiv Excalibur (a cărei imagine a fost, o vreme, actorul Gerard Butler), La Monégasque, Pulsion și Velvet. Cât despre colecția-tribut, Hommage, aceasta gravitează în jurul unuia dintre atuurile principale ale brandului, mai exact mecanismele ieșite din comun și abilitățile tehnice de excepție ale ceasornicarilor de la „Roger Dubuis“.

Clic aici pentru a citi povestea manufacturii orologere Roger Dubuis.

La micul-dejun organizat de Galt, am avut ocazia să „întoarcem pe toate părțile” câteva piese embematice din colecțiile Roger Dubuis, inclusiv două creații haute-couture ținând de universul feminin, al Divei. Mai precis un ceas cu cadranul din aur alb pavat cu 855 de briliante (aproximativ 4,34 de carate) și cureaua din blană de nurcă, limitat la 88 de exemplare (foto stânga sus), dar și o variantă în aur roz, pavat cu 100 de diamante, a cărui curea reprezintă o inovație în lumea orologeriei, prin folosirea pasmanteriei ornamentale din satin.

Clic aici pentru o galerie foto cu creațiile Roger Dubuis.