Cautare
, Contributor

Macroeconomie |
|

BRD şi UniCredit Bank acordă un credit sindicalizat de 127 mil. euro grupului farmaceutic A&D Pharma

BRD-Groupe Société Générale şi UniCredit Bank acordă un credit sindicalizat de 127 milioane de euro grupului farmaceutic A&D Pharma.
farma.jpg

Mai exact, finanțarea este acordată pe o perioadă de trei ani, de tip „club loan”, iar fiecare dintre instituțiile financiare participă cu o suma de 63,5 milioane de euro. Tranzacția a fost aranjată în comun de cele două bănci, iar BRD a asumat rolul de coordonator al documentației de credit, cât timp UniCredit Bank rolurile de agent de facilitare și garanții.

Prin contract, Grupul A&D Pharma îşi refinanţează o linie de credit sindicalizată contractată în anul 2013, beneficiind de contextul favorabil al pieţei financiare, pe fondul apetitului ridicat actual al băncilor pentru creditarea companiilor viabile, cu o bună performanţă financiară.

„Acest parteneriat reconfirmă implicarea UniCredit Bank în finanţarea sectorului privat, susţinând dezvoltarea unor sectoare de activitate cu potenţial real şi economia reală. Astfel, în primul semestru din 2015, banca a crescut volumul creditelor acordate pe piaţa din România cu 5,5% faţă de perioada similară a anului trecut, respectiv de la 4,45 miliarde de euro la mijlocul anului 2014 la 4,7 miliarde de euro în iunie 2015. Industria farmaceutică reprezintă o direcţie importantă în strategia de creştere a grupului UniCredit în România, iar relaţia de peste zece ani cu grupul A&D Pharma confirmă acest lucru“, spune Cristian Covaciu, head of Pharma în cadrul departamentului de clienţi multinaţionali al UniCredit Bank.

Refinanţarea creditului aranjat în 2013, cu aproximativ zece luni înainte de scadenţa acestuia, asigură stabilitatea financiară a grupului pentru următorii trei ani într-un cadru flexibil şi la costuri semnificativ reduse. Pe parcursul procesului de refinanţare am remarcat interesul ridicat pe care foarte multe bănci locale l-au arătat faţă de grupul A&D Pharma, interes pe care dorim să îl păstram activ prin diverse forme de colaborare, date fiind tendinţa de consolidare a pieţei bancare locale şi creşterea nevoilor de finanţare a grupului A&D Pharma, prin prisma consolidării şi dezvoltării pe segmentele de distribuţie şi retail farmaceutic, susține Leonard Leca, CFO al Grupului A&D Pharma.

„Această a cincea tranzacţie înregistrată în prima jumătate a anului 2015 ne susţine statutul de jucător de top pe piaţa sindicalizărilor, cu o expunere cumulată de circa 260 milioane dolari în tranzacţiile aranjate şi o cotă de 14% pe această piaţă”, conchdie Mihaela Chifiac, director Corporate & Investment Banking al BRD-Groupe Société Générale.

UniCredit Țiriac Bank își schimbă denumirea în UniCredit Bank

Galerie Foto: Istoricul băncii UniCredit Țiriac Bank

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii