Cautare
, Contributor

SportsMoney |
|

BRD Năstase Ţiriac Trophy 2013 va aduce statului român un milion de euro

Tipsa.jpg
2013 se anunţă anul ce aduce cea mai importantă ediţie a turneului ATP de tenis de câmp de la Bucureşti. BRD Năstase Ţiriac Trophy nu va fi populat doar cu nume mari ale tenismenilor lumii, ci şi puternic financiar, pe lângă valoarea premiilor puse la bătaie, 467.800 de euro, urmând să bage statului român în conturi circa un milion de euro din taxe şi impozite. 

BRD Năstase Ţiriac Trophy se află la cea de a 21-a ediţie din istoria sa şi doar a doua de primăvară. Dar 2013 se anunţă un an important pentru istoria competiţiei.

Numele jucătorilor atraşi la Bucureşti sunt din ce în ce mai răsunătoare: sârbul Janko Tipsarevic, numărul 10 mondial, francezul Gilles Simon, numărul 13 mondial şi triplu câştigător al competiţiei, italianul Andreas Seppi, numărul 18 mondial, sunt doar câteva dintre ele. Nici premiile în bani nu sunt de lepădat: 74.000 de euro şi 250 de puncte va obţine marele câştigător în proba de simplu, în timp ce învinsul va pleca acasă cu 39.000 de euro şi 150 de puncte ATP.

 În proba masculină, echipa ce se va impune va fi recompensată cu 22.500 de euro şi 250 de puncte ATP. În acest caz primii favoriţi ai disputei de pe zgura Arenelor BNR, locul de desfăşurare a competiţiei programate între 20 şi 28 aprilie, sunt românul Horia Tecău şi bielorusul Max Mîrnyi, care fac echipă de doar câteva luni.  

BRD Năstase Ţiriac Trophy va avea în 2013 şi o importantă latură economică. Fiindcă, din calculele organizatorilor, statul va câştiga circa un milion de euro, din taxe şi impozite, ca urmarea a desfăşurării unui asemenea eveniment sportiv, cel mai important dealtfel organizat la Bucureşti în acest an. Aceiaşi organizatori au precizat şi faptul că micşorarea preţului biletelor pentru semifinalele şi finalele competiţiei la 35 de lei, respectiv 40 de lei, comparativ cu 2012, le-a adus deja o serie de semnale pozitive.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii