Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Tech |
|

BRD FIRST Tech Challenge Romania: 24 de echipe s-au calificat în finala competiției de robotică

Elevii de liceu din Transilvania, înscriși în cel mai mare program de robotică de la noi din țară, BRD FIRST Tech Challenge Romania, s-au întrecut pentru a obține un loc în finala competiției, iar 24 de echipe au reușit această performanță.
 aboneaza-te
02_FTC_CLUJ_REGIONAL_DUMINICA-6661

Lor li se vor alătura alte echipe calificate în urma regionalelor care urmează să se desfășoare la Timișoara, Iași și București. În drumul lor către etapa următoare, elevii au demonstrat că, pe lângă robotică, excelează și la creativitate.

 

Dana Războiu, fondatoarea Asociației „Nație Prin Educație”, cea care implementează programul în România, a fost impresionată de cât de motivați, ambițioși și creativi s-au dovedit copiii. „Mi-au plăcut standurile în care și-au prezentat echipa la fel ca la o expoziție. Multe echipe și-au făcut mascote și, ca de obicei, le-am chemat pe scenă și am făcut deja tradiționalul dans al mascotelor. Echipele sunt mult mai unite, copiii se împrietenesc mult mai repede între ei. În plus, e deja al patrulea an de competiție și se vede experiența unei echipe care a trecut prin toate sezoanele anterioare”, a declarat Dana Războiu.

 

Marele câștig al acestei competiții, dincolo de șansa pe care o dă elevilor de a cunoaște alți oameni cu aceleași pasiuni din întreaga lume, este faptul că datorită ei se creează legături foarte puternice. „La regionala de la Cluj au fost voluntari mulți foști elevi, actualmente studenți, care au vrut neapărat să vină să ne ajute la organizare. Am fost foarte bucuroasă să mă întâlnesc cu ei, i-am recunoscut imediat, s-a creat o legătură între mine și copiii care au fost în program și văd că ea se păstrează și după ce ei au devenit studenți. Înseamnă că acest program de robotică implementat de Nație Prin Educație aduce ceva valoros copiilor din învățământul românesc și mă refer la competențele în robotică prin educația STEM, dar și la faptul că îi ajutăm pe copii să socializeze, să iasă din timiditatea specifică vârstei, să comunice, să ajute, să ceară ajutor, să se prezinte, să se arate, să se facă văzuți în toată frumusețea și inteligența lor. Sunt foarte, foarte, foarte mândră de ei!”, a continuat Dana Războiu.

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii