Cautare
, Staff

Servicii financiare |
|

BRD depășește pragul de 1 miliard de euro pentru operațiunile de factoring derulate în 2017

Divizia de factoring a BRD a obținut o cifră de afaceri de 1,1 miliarde de euro, reprezentând o cotă de piață de 24%, menținându-se pentru al optulea an consecutiv în poziția de lider de piață.
 aboneaza-te
brd_1.jpg

BRD a obținut o creștere de 38% a volumelor derulate prin operațiuni de factoring și supply chain financing, în condițiile în care piața a crescut cu 13% în 2017 și 10% în 2016.

Banca a înregistrat o majorare de 23% în ceea ce privește operațiunile de factoring intern, care reprezintă 80% din totalul portofoliului, dar și în ceea ce privește factoringul internațional, în special în zona operațiunilor de factoring de export (+41%).

Portofoliul BRD continuă să fie preponderent axat pe operațiuni de factoring fără regres, cu preluarea riscului de neplată asupra debitorilor cedați. Acestea reprezintă 90% din portofoliu, incluzând în această categorie și operațiunile de reverse factoring sau supply chain financing.

O caracteristică majoră a anului 2017 a fost dezvoltarea puternică a programelor de tip supply chain financing, care au generat volume în creștere cu 124%, față de anul 2016. Acest lucru demonstrează că piața este deschisă spre soluții care aduc beneficii ambilor parteneri comerciali, fie că vorbim despre vânzător sau despre cumpărător, în calitatea sa de debitor cedat”, au mai anunțat reprezentanții BRD.

Prin astfel de operațiuni, vânzătorul îi sunt finanțate imediat creanțele, ceea ce îl ajută în ceea ce privește fluxul de numerar și bilanțul, iar plătitorul își poate optimiza, la rândul său, capitalul, prin termene de plată extinse, își poate gestiona plățile și, totodată, fideliza furnizorii, punându-le la dispoziție finanțare. Pentru derularea acestor tranzacții, fluxul operațional este simplificat și bazat în principal pe schimbul de documente și informații în format electronic.

Operațiunile de supply chain financing deschid calea digitalizării în factoring, banca noastră fiind în proces de upgrade a softului de factoring, un proiect complex care presupune implementarea unei soluții integrate front-end – back-end, care facilitează atât accesul clienților la operațiuni, cât și un modul dedicat programelor supply chain financing. Avem, de asemenea, în vedere optimizarea întregului flux, pornind de la solicitarea clientului până la aprobarea facilității și derularea efectivă a operațiunilor”, a declarat Anca Dogaru, directorul adjunct al Global Transaction Banking.

Activitatea de factoring a BRD face parte din departamentul Global Transaction Banking, care reunește patru linii de business: Plăți și Cash Manangement, Trade Services, Bănci Corespondente și Factoring, integrate, la rândul lor, în liniile de business internaționale ale Société Générale.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii