Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Industrie |
|

Brazilia: Serviciile, cădere de 11,7% în aprilie

Sectorul serviciilor din Brazilia a scăzut cu 11,7% în luna aprilie, aceasta fiind cea mai mare scădere înregistrată în ultimul deceniu.
134 Brazilia-Pedro Moreira Salles 2

Sectorul serviciilor din Brazilia a scăzut cu 11,7% în luna aprilie, aceasta fiind cea mai mare scădere înregistrată în ultimul deceniu. Scăderea a venit ca efect al măsurilor de izolare impuse pe perioada pandemiei pentru combaterea Covid-19, informează Reuters.

Conform datelor publicate de agenția de statistică IBGE, nivelul activității sectorului de servicii în Brazilia este cu 27% mai mic decât cel din noiembrie 2014. În Brazilia, serviciile reprezintă aproximativ 70% din activitatea economică. Luna aprilie a fost prima lună completă în care s-au aplicat reguli stricte cu privire la pandemia de coronavirus și controlarea răspândirii virusului. În statele cheie Rio de Janeiro și Sao Paulo s-a restricționat deplasarea cetățenilor.

Scăderea de 11,7% înregistrată în aprilie a fost mai mare decât cea de 10,5% prognozată de Reuters într-un sondaj dezvoltat de economiști. Aceasta este și cea mai mare scădere înregistrată de agenția de statistică IBGE din ianuarie 2011.

Cele 5 sectoare analizate de IBGE au indicat scăderi semnificative ale activității, în domenii care includ serviciile legate de familii, precum restaurante și hoteluri – scădere de 44,1% – și serviciile legate de transport – scădere de 17,8%.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii