FacebookTwitterLinkedIn

Grupul de compani, prezent în 18 țări europene prin intermediul atrei companii locale și a două birouri de reprezentare, a înregistrat o creștere de 54% pe piața din România.

Afacerea a fost înființată în România, în urmă cu 17 ani, iar acum este deținută de un fond de investiți cu sediul în Viena.

Evoluția rezultatelor Bravo Eurpa s-a datorat extinderii teritoriale și investițiilor în dezvoltarea de infrastructură și în facilități de producție.

În 2017, grupul a realizat investiții în reprezentanța din Cehia, prin dezvoltarea capacității de producție și extinderea spațiilor de depozitare pentru a deservi un număr în creștere de clienți regionali. În România, compania a deschis o nouă platformă logistică la Cluj, cu obiectivul de a acoperi mai eficient cererea de produse venită din vestul țării.

De asemenea, finalul de an 2017 a adus dou noi țări europene, Spania și Portugalia, în rețeaua de distribuție Bravo Europa, care ajunge, astfel, să acopere 18 țări.

Princpala piață de desfacere pentru produsele din portofoliul Bravo Europa a rămas România, cu 37% din vânzările grupului, urmată de Germania, cu 24% din total vânzări în 2017.

Pentru anul 2018, compania își continuă planul de investiții vizând extinderea pe piața din Scandinavia, de unde s-au primit deja solicitări de parteneriere. Totodată, investițiile Bravo Europa  se vor concentra pe dezvoltarea capacității de producție din România, pentru a asigura ritmul preconizat de creștere, dar și în Franța, unde se află în negoceri avansate pentru achiziționarea unei companii locale din domeniu. Grupul estimează depășirea pragului de 50 de milioane de euro pentru cifra de afaceri în anul 2018.

Bravo Eropa dezvoltă și comercializează produse precum țigla metalică pentru acoperișuri, sisteme de colectare a apei pluviale, produse metalice și plastice pentru acoperire, placare și împrejmuire, accesorii pentru montaj și întreținere, dar și o linie de produse profesionale pentru proiecte, respectiv soluții din solzi metalici și tablă fălțuită.