FacebookTwitterLinkedIn

Compania a estimat majorarea de capital între 23 de euro și 27 de euro pe acțiune, față de un preț de închidere de 30,50 euro pentru o acțiune, la 23 iunie.

Majorarea de capitalul poate ajunge până la aproximativ 632 milioane de euro, în cazul exercitării depline a opțiunii de supra-alocare, potrivit unui anunț oficial al Carmila.

Măsura completează fuziunea de la începutul acestei luni a Carmila cu Cardety, o unitate imobiliară listată, care este deținută, de asemenea, de Carrefour. Compania nou-fuzionată se tranzacționează pe piața de capital din Paris sub numele Carmila (simbol bursier: CARM.PA), începând cu 14 iunie.

Carmila este cel de-al treilea mare grup european listat și deținător de proprietăți de tip retail. Portofoliul acestuia include 205 centre comerciale, aflate în Franța, Spania și Italia. Aceste active sunt evaluate la 5,4 miliarde de euro.

Scopul majorării capitalului este de a finanța planul de dezvoltare al companiei pentru perioada 2017-2020, inclusiv 37 de proiecte de extindere, achiziții direcționate și implementarea unei strategii de marketing digital care vizează sprijinirea comercianților cu amănuntul în creșterea veniturilor.

Directorul executiv al Carrefour, Georges Plassat, a dat startul creării Carmila, în aprilie 2014, ca parte a strategiei sale de a revigora hipermarketurile europene ale grupului, făcându-le mai atractive pentru cumpărători.