Cautare
, Contributor

Bijuterii |
|

Brățara Edinburgh, bijuteria favorită a reginei Elisabeta a II-a

Brățara Edinburgh este probabil bijuteria favorită a reginei Elisabeta a II-a. Primită drept cadou de nuntă de la soțul ei, prințul Philip, brățara nu a fost purtată de nimeni altcineva decât de regină timp de aproape 70 de ani.
FCB_Elisabeta_Duke of Edinburgh

În 1946, înainte ca prințul Philip de Grecia și Danemarca să-i ceară mâna prințesei Elisabeta a Marii Britanii, i-a solicitat bijutierului londonez Philip Antrobus să confecționeze nu doar inelul de logodnă, ci și o brățară cu diamante, în stil Art Deco. Mama prințului Philip, prințesa Alice de Battenberg, primise ca dar de logodnă, în 1903, o diademă cu diamante și acvamarine de la unchiul și mătușa ei, țarul Nicolae al II-lea și țarina Alexandra a Rusiei. Acestea au fost bijuteriile pe care prințul Philip le-a dat drept model pentru crearea brățării și a inelului de logodnă.

Brățara Edinburgh (foto Royal Collection Trust)

Brățara pe care Philip i-a făcut-o cadou viitoarei regine are forme geometrice și este lucrată din platină și diamante. Deși are o colecție bogată de bijuterii, regina este în mod particular atașată de câteva – brățara Edinburgh fiind una dintre acestea.
Regina a fost văzută purtând brățara în numeroase ocazii importante, inclusiv pentru portretul aniversar realizat în 1972, cu ocazia sărbătoririi a 25 de ani de căsnicie, și în 2012, la Jubileul de Diamant.


Cum regina Elisabeta a II-a și prințul Philip sunt căsătoriți de 73 de ani, brățara Edinburgh poate fi considerată un simbol al iubirii și statorniciei.

La casele regale se obișnuiește ca prințesele să-și împrumute bijuteriile – și regina Elisabeta a împrumutat adesea bijuterii din propria colecție, însă nu a dat niciodată pe mâna altcuiva brățara Edinburgh – până când nepotul ei, William, s-a căsătorit cu Kate Middleton. Ducesa de Cambridge a fost prima persoană care a purtat cadoul de nuntă primit de regină: sunt măcar doua ocazii în care a fost remarcată având bijuteria la mână, la un banchet de stat oferit la palatul Buckingham în onoarea președintelui Chinei, în 2015, și la ceremonia de decernare a premiilor Academiei Regale de Film din Londra, în 2017.

Foto profimediaimages.ro

Brățara Edinburgh pe mâna lui Kate Middleton

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii