FacebookTwitterLinkedIn

Prezentarea ofertelor de către companiile de cercetare rămase în cursa finală a acestei licitații va avea loc joi, 14 mai 2015. Cei trei finaliști sunt: GfK România, Ipsos Research România și Metro Media Transilvania.

Lansarea Studiului de Audiență OOH reprezintă cel mai ambițios proiect al Biroului Român de Audit Transmedia pentru anul 2015. Acest demers are o importanță majoră pentru industria de specialitate, aducând în prim-plan transparentizarea pieței de publicitate outdoor, profesionalizarea tranzacționării spațiului publicitar, precum și obținerea unei monede de tranzacționare unanim acceptata de piață.

Demararea acțiunilor specifice lansarii Studiului de Audiență OOH (SAO) a presupus o serie de acțiuni unitare din partea industriei reunită în cadrul BRAT.

Pe lângă beneficiile aduse industriei de outdoor, SAO prezintă o importanță deosebită și pentru autoritățile locale sau centrale, urmând să furnizeze informații relevante pentru acestea și să contribuie cu date certe la adoptarea unor decizii privind industria panotajului.

Etapele parcurse pana in acest moment in procedura de lansare a SAO au presupus numeroase intalniri si dezbateri ale membrilor Departamentului OOH din cadrul BRAT, avand ca scop analiza solutiilor utilizate in domeniu de catre alte tari, cercetarea standardelor internationale utilizate in domeniul masurarii panotajului, adaptarea acestora la situatia din Romania si stabilirea metodologiei studiului, redactarea briefului de cercetare, primirea si evaluarea ofertelor companiilor de cercetare.

Arina Ureche, Director General BRAT, a declarat: „Lansarea SAO va duce la o schimbare de paradigmă în întreaga industrie a panotajului, aceasta aliniindu-se astfel la nivelul de transparentizare și profesionalism uzuale deja pentru celelalte medii (presa scrisă, online, radio, tv). Din consultările avute înainte de demararea acestui proiect a reieșit că atât cei care investesc în panotaj, cât și furnizorii din această industrie, doresc să măsoarea într-un mod profesionist și adecvat performanțele panotajului și să repoziționeze tranzacțiile din acest domeniu pe criterii profesioniste, credibile. Tranzacționarea spațiului publicitar pe bază de rezultate de audiență obținute printr-o metodologie acceptată de întreaga industrie și adaptată la standardele internaționale în domeniu, va duce pe termen lung la o predictibilitate și stabilitate a investițiilor în publicitatea OOH, aceasta devenind un mediu mai atractiv pentru investițiile in publicitate”.

BRAT își propune să finalizeze lansarea Studiului de Audiență OOH până în toamna acestui an.