Cautare
, Contributor

Forbes.com

Telecom |
|

Brașov, orașul cu cea mai mare acoperire 4G din România

DNB_9103.JPG
Clienții Vodafone pot testa serviciile 4G pe smartphone la doar două săptămâni după creșterea vitezei 4G la 100 Mbps.  Pentru început, utilizatorii Vodafone au la dispozțiție Samsung Galaxy SIII LTE și HTC One SV LTE, în cele 17 magazine din cele 10 orașe aflate sub acoperirea rețelei 4G.

Inaki Berroeta, CEO Vodafone România susține că Brașovul este orașul cu cea mai bună acoperire 4G din România, de 98% din populație, și, totodată, unul dintre cele 10 în care Vodafone oferă servicii 4G cu viteze de până la 100 Mbps. “Aceasta etapă precede lansarea iminenta a ofertelor comerciale 4G cu smartphone care vor aduce cu siguranță utilizatorilor Vodafone o experiență superioară a Internetului mobil”, a adăugat Inaki Berroeta.

În paralel, Vodafone a lansat și o ofertă specială pentru firmele mici și mijlocii din Brașov, menită să faciliteze accesul acestora la serviciile 4G, fără costuri suplimentare. Astfel, clienții noi și existenți ai serviciilor “Vodafone Office Complet” vor beneficia gratuit de router-ul special B2000, care permite utilizarea serviciilor 4G, fără costuri suplimentare. Vodafone a lansat și o nouă campanie de comunicare, ce face o paralelă între filmele SF de altădată și realitățile zilelor noastre, arătând cum tehnologia și inovația ne-au schimbat viața.

Tehnologia 4G aduce o experiență superioară a Internetului mobil, datorită vitezei semnificativ mai mari. De exemplu, un fișier de 20 MB poate fi descărcat în mai puțin de 20 de secunde, față de media de trei minute, atinsă prin 3G.

Pentru redarea online a unei melodii, timpul de așteptare este de mai puțin de o secundă, față de 10 secunde prin serviciile 3G. De asemenea, streaming-ul unui videoclip HD poate fi inițiat în mai puțin de 20 de secunde prin 4G, față de 1-3 minute prin 3G. Totodată, utilizatorii rețelelor sociale pot încărca de acum o fotografie pe Facebook în mai puțin de o secundă, față de 25 de secunde, prin 3G.

Vodafone a fost primul operator care a lansat serviciile 4G în Romania, la data de 20 noiembrie 2012, la scurt timp dupa implementarea rețelei 4G, în 10 orașe ale țării. România a fost cea de-a treia țară europeană în care Vodafone a lansat serviciile 4G.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii