FacebookTwitterLinkedIn

Mișcarea îl va duce pe miliardarul John Malone (Forbes estimează averea sa la nivelul de 5,9 miliarde de dolari), cel care controlează Liberty Global pe un nou front în lupta cu vechiul său rival Rupert Murdoch, care deţine prin News Corp. operatorul British Sky Broadcasting Group.

Tranzacţia este cea mai mare din industria media de la fuziunea din 2007 prin care a fost creată Thomson Reuters Corp., suma vehiculată atunci fiind de 17,4 miliarde de dolari.

Virgin Media este evaluată la 23,3 miliarde de dolari cu tot cu datorii. Pentru fiecare acţiune Virgin, Liberty va plăti 17,5 dolari cash, la care se adaugă 0,2582 acţiuni Liberty Global categoria A şi 0,1928 acţiuni categoria C. Astfel, acţionarii Virgin Media vor deţine aproximativ 36% din titlurile noului grup şi 26% din drepturile de vot.

Excentricul miliardar Sir Richard Branson (averea sa este estimată de Forbes la 4,2 miliarde de dolari), fondatorul Virgin Group, va obţine aproximativ 316 milioane de dolari în urma preluării Virgin Media de către Liberty Global.