FacebookTwitterLinkedIn

Care sunt principalele realizări ale companiei dumneavoastră în 2018 si 2019?

Apa Nova a efectuat în 2019 plata dividendelor către Primăria Municipiului București în valoare de peste 5 milioane de euro. Acest lucru a fost posibil datorită evoluției activităților companiei, care și-a continuat trendul ascendent pe toate categoriile de servicii oferite, ceea ce s-a reflectat și în cifra de afaceri, care s-a situat în 2018 la valoarea de 164 milioane de euro. Este o evoluție generată de eficientizarea și digitalizarea operațiunilor noastre.

Totodată ne mândrim că am redat Bucureștiului în anul 2018 fântânile din Piața Unirii, este o reabilitare care a contribuit esenţial la creşterea calităţii vieţii comunităţi. De la momentul reconfigurării, fântânile de la Piața Unirii au devenit unul dintre cele mai importante puncte de atracție ale orașului, iar cele 70 de showuri Simfonia Apei susținute până acum au încântat peste 219.000 de turiști și bucuresteni prezenți în zilele de weekend în București. Recunoașterea muncii noastre la nivel internațional, în acestă vară, când fântânile au fost numite record mondial ne-a oferit un motiv în plus de bucurie.

Care sunt principalele repere ale activității companei/grupului în primele luni ale anului (cifră de afaceri, profit, investiții sau orice alt indicator pe care îl considerați relevant)? Cum au evoluat acestea comparativ cu anul trecut și care sunt estimările pentru întreg anul?

În 2019 ne-am propus să continuăm creșterea cifrei afacerilor și anticipăm atingerea unei cifre de afaceri de aproximativ 1,5 miliarde lei la nivelul Veolia România.

Pentru Apa Nova estimăm în 2019 un profit de 112 milioane lei, fiind o companie care este recunoscută, în acest moment, printre primele companii din lume în ceea ce înseamnă transformare organizațională. Cu ocazia ediției 2019 a OPEX Week Business Transformation World, eveniment important al industriei, desfășurat anual la Orlando, Florida, compania noastră a primit premiul Best Business Transformation Project.

Pentru anul 2019 Veolia România are prevăzute investiții în valoare totală de 188 milioane lei. O mare parte din aceste investiții sunt direcționate pentru dezvoltarea și reabilitarea sistemelor de alimentare cu apă și canalizare și a celor de energie termică, pentru combaterea unora dintre problemele pe care aceste sisteme le au. Ne-am concentrat eforturile și vom continua să o facem pentru alocarea de fonduri în infrastructură și echipamente, un aspect esențial considerând starea și vechimea acestora în general, în orice oraș din România.

Care au fost cei mai importanți trei factori care au marcat evoluția industriei/industriilor în care activați?

Cei mai importanți trei factori care ne influențează și acum sunt: legislativi, fiscali și sociali. Aceștia produc schimbări sociale care atrag decizii și recreionări ale strategiei de business pentru fiecare activitate în parte.

În ciuda acestui climat instabil, noi am înregistrat performanțe vizibile. Realizarea proiectelor de investiții a condus la menținerea unora dintre cele mai mici tarife din țară.

Cum vă influenţează activitatea procesul de globalizare?

Compania Veolia România nu este afectată de globalizare, ba chiar ne ajută foarte mult, ne oferă libertate si independență. Aceasta presupune dezvoltare, incrucisare economica si culturala, schimb, libertate decizională, acces mai facil la resurse.

Scopul nostru este să setăm un standard pentru mediul de afaceri: compania care rezolvă, pregătește terenul și inovează, inspiră și arată calea.

Care sunt influenţele şi efectele digitalizării și al celei de a patra revoluţii industriale asupra companiei dumneavostră?

Este o influență pozitivă care ne ajută să evoluăm, să realizăm mai multe proiecte, să economisim resurse, fiind mai rapizi și mai eficienți. Am implementat aplicatii de gestiune a reclamatiilor de la clienti in timp real, platforma E-learning pentru majoritatea trainingurilor din companie, sisteme care permit aprobarea documentelor doar on-line, AI pentru inregistrarea facturilor iar de curand am lansat un nou ecosistem digital: aplicatia Apa Nova si noua platforma www.apanovabucuresti.ro.