
Alexandru Iancu
Fondator Urban Events
Care sunt principalele obiective ale strategiei de business şi principalele realizări ale companiei dumneavoastră în acest an?
Unde vrei să fii peste 10, 20 de ani? Încă în piață? Gândim pe termen lung pentru că Urban Events este un business stabil, mereu în creștere, potențialul nostru de dezvoltare ține cont de noile trenduri, de nevoile care apar în categoria noastră și mai ales, de oportunitățile care vin spre noi. Ca să punem ajunge unde ne-am propus și mai departe de atât, creșterea noastră pentru 2019 a avut în plan un obiectiv mare: creșterea portofoliului de artiști. Un portofoliu extins de artiști îi oferă clientului final, mai multe formate disponibile de eveniment din care poate să aleagă. Fiecare artist e un show maker, un music storyteller, de aceea niciun eveniment nu seamănă cu altul și astfel, fiecare client, cu ajutorul nostru desigur, poate organiza un eveniment memorabil, despre care se va vorbi mult timp după. În termenii unui portofoliu de servicii, dezvoltarea înseamnă de fapt o paletă mai generoasă de stiluri muzicale și momente de entertainment, deci putem acoperi mai multe nevoi. Servicii custom, tailored made – este un diferențiator puternic pentru noi. Așa apare un nou tip de client, din zona de corporate, pe care noi îl putem ajuta acum să organizeze un eveniment de succes.
Julie Mayaya, Tiberiu Albu, amândoi finaliști și câștigători la Vocea României, sunt o parte din artiștii care s-au alăturat echipei extinse Urban Events în acest an. Live acts, cover bands, Mc și DJ, îi reprezentăm pe cei mai buni și lucrăm cu cei mai buni. Performanța noastră este rezulatul unui eveniment reușit. Un eveniment reușit este un eveniment memorabil. Un eveniment memorabil are în spate mult planning. Este foarte important să știi cu cine lucrezi și pentru cine lucrezi, așa poți transforma un simplu eveniment într-unul de care să-ți aduci aminte nu doar peste câteva zile ci și la anul, sau peste mult timp, atunci când va veni timpul să pui pe picioare, din nou, un eveniment spectaculos. Spectactol am făcut și la We Content, cea mai mare conferință de content marketing din sud estul Europei, unde saxofonul a fost generator de vibe în zona de networking, iar momentele de beatbox i-au făcut pe spectactorii din sala de cinema să-și scoată telefonul și să sharuiască un moment bun, instagramabil cum mai spunem noi. 2019 este începutul dezvoltării în categoria de corporate și business events și credem noi că am început bine.
Ce vă motivează să vă treziți în fiecare dimineață să faceți business în România?
De la o echipă de tip one man show, modelul antreprenorului român, la o echipă mereu în dezvoltare, am fost motivat și acum suntem motivați să-i ajutăm pe clienții noștri să păstreze în amintirea lor un moment Urban Events. De cele mai multe ori, clienții conștientizează că un eveniment a fost de succes la câteva zile după terminarea acestuia. Rememorează momente, share-uiesc în social media cele mai frumoase amintiri, sau primesc feedback pozitiv, cu entuziasm, de la invitații lor. Iar noi avem o singură seară să make the best of it. Faptul că nu ai o a doua șansă să faci o impresie, te face să dai tot ce e mai bun, să dai volumul la maxim. O singură seară să te faci auzit. Iar clienții, au o unică seară să sărbătorească, să se facă auziți, este seara lor. Faptul că, ulterior, apare o oportunitate de a lucra din nou cu acel client, este o consecință a primei impresii.
Ce i-ați recomanda unui tânăr care se pregătește să intre în profesie?
Muzica se simte. Ca să lucrezi cu muzicieni și să orchestrezi evenimente într-o categorie de entertainment așa cum facem noi, trebuie să ai chemare. Asta înseamnă vocație. Dacă nu-ți place ce faci, cred că n-ai putea să faci asta, reziști maxim 6 luni în entertainment. E important să creadă în pasiunea lui, să investească în tot ce îi aduce energie și nu în ultimul rând să mențina un echilibru între viața profesioanală și cea personală. Nu spun asta întâmplător, este un job cu program târziu, lucrezi nopțile și mai ales în weekenduri. Să se țină de cuvânt, să livreze tot ce promite, plus 1 % ceva mai mult, de fiecare dată.
De la cine ați învățat cel mai mult pe parcursul carierei?
Ca sportiv de performanță am învățat ce înseamnă să-ți respecți echipa. Ca angajat IGSU (da, am fost pompier) am învățat ce înseamnă disciplina, punctualitatea și să ieși din zona de confort. Un impact deosebit în cariera mea l-a avut și Raluca, soția mea și partenerul meu în business și în viață, mă sprijină și mă încurajează mereu. Raluca este mentor, soție, prietenă.
Care sunt valorile companiei dumneavoastră?
Cea mai importantă este dorința de autodepășire, livrează întodeauna mai mult. Mai mult față de tine, mai mult în echipa pe care o reprezinți, mai mult în viața clientului final. Claritate, respect, angajament, inovație, de asemenea.
Ce planuri de dezvoltare aveţi pentru 2020: achiziţii, extinderi pe noi pieţe, etc?
Vrem să ne dezvoltăm la nivel național, Cluj, Brașov, Constanța și să ne asumăm un rol de leader în categorie prin educație și transparență. 2020 are în plan lansarea unuj vlog ce va aborda subiecte de interes în zona de evenimente private, corporate și de business.