FacebookTwitterLinkedIn
Carmina Dragomir, CEO Metropolitan Life

Care au fost momentele cheie în cei 20 de ani de când sunteți prezenți pe piața din România?

Am derulat multe proiecte frumoase și am avut parte totodată de multe provocări care ne-au ajutat să ne perfecționăm atât echipa, cât și modelul de business. Sutem pe piață asigurărilor de viață din 1999, iar 8 ani mai târziu a fost lansată compania de pensii private Metropolitan Life Pensii. În urmă cu doi ani am lansat LifeBOT, primul modul de inteligență artificială din industria financiară din România, iar un an mai târziu am lansat asigurarea Așa cum vrei tu, un produs flexibil, transparent și ușor de personalizat, desemnat în 2018 Cel mai bun produs de asigurări pe segmentul asigurărilor de viață de către publicațiile de specialitate.

În cei 20 de ani de prezență pe piața din România ne-am dorit mereu să fim cei mai buni, în ADN-ul nostru aflându-se misiunea de a le oferi românilor protecția financiară de care au nevoie. Ne dorim să fim un partener responsabil și de lungă durată pentru clienții noștri, iar acesta este un angajament pe care îl vom păstra mereu. Astăzi, peste 2,5 milioane de clienți beneficiază de protecție financiară oferită de asigurări de viață și pensii private Metropolitan Life.

Cum a evoluat businessul de asigurări în cele două decenii?

În perioada 1999 – 2018 am plătit despăgubiri în valoare de peste 200 de milioane de lei, cumulând un număr de peste 50.000 de cazuri despăgubite.

În ceea ce privește implicarea în comunitate, în acești 20 de ani am desfășurat campanii de voluntariat și responsabilitate socială, cu investiții totale care se ridică la aproximativ 2 milioane de dolari*, cumulând peste 22.000 de beneficiari, persoane din medii defavorizate.

În ultimul an am plătit peste 20 de milioane de lei clienților care au solicitat despăgubiri, în creștere cu 11% comparativ cu 2017. Evoluția înregistrată de la an la an se datorează rețelei noastre echilibrate de distribuție, dar și strategiei de a prioritiza nevoile consumatorilor. Totodată, activăm într-o piață dinamică, aflată în continuă schimbare, ne adaptăm constant acesteia și nevoilor clienților și rămânem un partener de încredere pentru viitor, cu un angajament onorat pe deplin.

Cele mai importante categorii de despăgubiri plătite de Metropolitan Life:

  • * 260.000 lei pentru diagnosticarea unei afecțiuni grave – asigurare individuală încheiată prin intermediul unui consultant;
  • * 182.000 lei pentru decesul din îmbolnăvire – asigurare de grup pentru angajați;
  • * 394.000 lei pentru decesul din îmbolnăvire – asigurare atașată creditului încheiată prin bancă;
  • * 300.000 lei pentru decesul din accident rutier – asigurare încheiată telefonic.

Cum sărbătoriți această aniversare?

Sărbătorim aniversarea celor 20 de ani prin susținerea generației de mâine, tineri cu realizări remarcabile azi, care construiesc România de mâine. Sunt tineri care scriu istorie chiar acum  și credem că aceasta este generația care va aduce o creștere exponențială. Prin campania aniversară, 20 la puterea 20, scoatem în evidență poveștile impresionante și pasiunile acestor tineri care sunt un catalizator pentru toate realizările lor. Sperăm să le ofere și altor români inspirație, încredere și curaj pentru a-și urma calea așa cum vor ei, în control și liberi.

De ce ați ales să îi promovați pe acești tineri?

În 20 de ani, acești tineri au inventat lucruri nemaipomenite, au cucerit cele mai importante scene ale lumii, au câștigat medalii în toate colțurile lumii. Cred că astăzi, mai mult ca niciodată, companiile trebuie să își dovedească valoarea prin acțiuni concrete în beneficiul comunităților, iar misiunea noastră este să susținem noile generații pentru a­și putea urma cu încredere planurile de viitor.

Cum s-a schimbat percepția românilor asupra asigurărilor de viață de-a lungul timpului?

Am identificat o nevoie tot mai crescută din partea românilor de a avea controlul asupra laturii imprevizibile a vieții, de a se simți protejați financiar. Cu toate acestea, conceptul de protecție financiară rămâne încă unul nou în România. Este un indicator foarte bun faptul că pentru aproximativ 56%** dintre români zona de confort a devenit o prioritate. Românii își doresc astăzi mult mai multe lucruri de la viața cotidiană față de acum 20 de ani, își doresc să petreacă timp mai mult cu familia, apreciază echilibrul între viața profesională și personală, caută beneficii flexibile, simple, transparente și soluții personalizate. O altă tendință pe care am observat­-o este deschiderea din ce în ce mai mare a românilor pentru utilizarea și achiziționarea serviciilor financiare online.

Ce planuri există pentru business-ul Metropolitan Life în 2019 și pe termen mediu?

Vom continua să investim în digitalizarea serviciilor, iar pentru 2018 și 2019 am bugetat 2,5 milioane de lei, pentru a oferi o experiență cât mai simplă și accesibilă tuturor clienților. Vom  continua dezvoltarea echipei de consultanți care oferă clienților noștri consiliere personalizată, pentru a le oferi cele mai bune soluții de protecție financiară, în funcție de nevoile acestora. În același timp, vom continua să urmărim oportunități, să ne adaptăm pieței și nevoilor românilor, vom continua să ne implicăm în educarea financiară a tinerilor și ne propunem să ne menținem rata de creștere – anul trecut am avut o creștere de 9% a primelor brute subscrise față de anul 2017.

*incluzând investițiile grupului MetLife la nivel local.

**studiu realizat de Metropolitan Life în perioada 2016-2017 pe un eșantion național relevant de 1.308 de persoane, cu vârsta cuprinsă între 20 și 70 de ani.