Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Modă |
|

Brandurile de modă și-au anulat comenzile plasate în fabricile de îmbrăcăminte din Asia

Pe măsură ce magazinele s-au închis în Europa și în Statele Unite, în martie și aprilie, din cauza carantinei impuse pentru Covid-19, brandurile de modă și-au anulat comenzile, în valoare de miliarde de dolari, date către fabricile de îmbrăcăminte din Asia. În acest context, multe fabrici s-au închis, iar sute de mii de muncitori au rămas fără loc de muncă, informează Reuters.  
043 MP Zara

După un scandal public, unele companii occidentale au acceptat să plătească comenzile care au fost deja expediate sau care sunt în producție. Altele au cerut reduceri sau au întârziat plățile, lăsându-și furnizorii să se lupte pentru supraviețuire.

Mai jos, o listă a celor mai cunoscute branduri de modă și detalii despre starea comenzilor plasate în fabricile din Asia.

C&A (deținuț de COFRA Group)

C&A a trimis o scrisoare către furnizori în martie, prin care a anulat toate comenzile până în luna iunie. Ulterior, a făcut cale întoarsă, promițând să plătească 93% din comenzile finalizate sau aflate în producție și să negocieze decontările pentru restul de 7%. În prezent, a început să discute despre noi comenzi.

H&M

Compania își va plăti comenzile și va plasa altele noi, chiar dacă criza Covid-19 îi afectează planurile.

Inditex (deține Zara și alte branduri)

Inditex a anunțat că își va plăti comenzile indiferent dacă sunt finalizate sau în producție.

Marks and Spencer Group

Grupul a anunțat că va plăti comenzile expediate înainte de 24 martie. Va achita, de asemenea, fiecare articol deja gata, dar care nu a apucat să fie livrat până în 24 martie.

Mango

Brandul va achita comenzile deja expediate, dar a anunțat că va întârzia plațile pentru cele aflate în producție. A făcut comenzi noi la fabrici din China și Bangladesh.

Arcadia Group (deține Topshop și alte branduri) 

Reuters nu a putut identifica starea comenzilor plasate în Asia de grupul Arcadia.

Sports Direct (deținut de Frasers Group Plc) 

Ca și în cazul Topshop, Grupul Frasers nu a făcut publice detalii despre starea comenzilor sale.

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii