FacebookTwitterLinkedIn

Intitulată “% OFF”, colecția vorbeste despre nostalgia trecutului și despre off-urile cotidianului, ajutandu-se de un joc de cuvinte.

Particula ,,off”, asociată in actuala epocă a consumerismului cu goana dupa reduceri de preț, este abordată de M12 mai degrabă ca interjecție pentru o societate apăsată și austeră.

 “% OFF” se inspiră din atmosfera comunistă a anilor ´80, din apartamentele de bloc, din intimitatea cotidiană cuprinsă între cei patru pereți gri, cu perdele de Pașcani și covoare persane.

Are ca punct de plecare nostalgia românilor față de vremurile apuse, alimentată și de off-urile unui prezent în care, afirmă duetul creativ format din Oana Peperigeanu si Rodica Golban, ,,până și Regina Marii Britanii sau prima doamnă a Americii ajung să poarte, ocazional, aceeași ținută”. 

Colecția cuprinde piese de sezon, croite lejer: paltoane ovale cu revere de diferite dimensiuni, fuste cu pliseuri în variantă ,,destructurată”, boyfriend jeans, hanorace supradimensionate cu guler rotund și manșete tricolore cu însăilări laterale la vedere ori tricouri cu umeri căzuți, confecționate din bumbac sau tricot.

Toate sunt menite să contureze un univers marcat puternic de ,,off-urile” cotidiene ale trecutului și ale prezentului.

Siluetele sunt învăluite în negru, alb și gri, fiind nuanțate doar prin câteva nuanțe de bej și galben.

Fustele acoperă genunchiul, pardesiele sunt din in apretat sau din stofă dungată, iar puloverele de lână sunt supradimensionate pentru a inspira ideea de ,,pulover al surorii mai mari, ajustat pentru cea mică”. Îmbrăcată astfel, silueta sugerată de M12 întruchipează un organism social care, prin intermediul modei, punctează schimbări de natură politică.

Creațiile sunt disponibile pe molecule-f.com.