Cautare
, Contributor

Orologerie de lux |
|

Brandul orologer elvețian Armin Strom se lansează oficial în România, prin Helvetansa

TOURBILLON_WATER.jpg
Mâine, 6 iunie, manufactura elvețiană Armin Strom se lansează oficial în România, în prezența CEO-ului Serge Michel. Evenimentul, organizat de Helvetansa, are loc la Ambasada Elveției din București. Specificul ceasurilor Armin Strom îl reprezintă designul contemporan, cu finisare manuală extrem de elaborată.

 aboneaza-te
Originar din cătunul elvețian Burgdorf, brandul Armin Strom (care poartă numele fondatorului companiei) își începe povestea în 1967. Prima creație manufacturată este un ceas de buzunar din aur, cu un cadran gravat manual și fabricat din piatră de lapis-lazuli.

Această dexteritate a lucrului de mână, combinată cu plăcerea de a simplifica mecanismul, îndepărtând orice component care nu joacă un rol fundamental în funcționarea ceasului, a dat naștere la specialitatea Armin Strom, și anume arta ,,scheletonizării”.

Rezumând prin filozofia de bază a mărcii, ,,un mecanism finisat manual este mult prea important pentru a rămâne ascuns în carcasa unui ceas”. În 1990, Armin Strom intră chiar în Guinness World Records, cu cel mai mic ceas scheletonizat manual, un model de damă, încă nedetronat ca stil și dimensiuni.

Începând din 2009, toate mecanismele care fac parte dintr-un ceas Armin Strom sunt produse in-house, iar în 2011 manufactura a lansat și primul mecanism tourbillon fabricat în totalitate in-house.

Modelul ATC11, lansat în octombrie 2012, este mecanic automatic, cu rezervă de funcționare de zece zile și o poziționare ne-centrată a tourbillon-ului, design ce îmbină tradiția cu modernismul.

Compania Helvetansa, fondată in 1994, are în portofoliu mărci orologere elvețiene de vârf, precum Vacheron Constantin, Piaget, Officine Panerai, Cartier, Chaumet, dar și branduri din gama medie: Longines, Rado, Movado și Tissot. Marca Armin Strom va fi prezentă in magazinul din Calea Victoriei nr. 68-70 și după eveniment, timp de câteva săptămâni.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii