Cautare
, Redactor Forbes România

Auto |
|

Brandul Dacia sărbătorește în acest an jumătate de secol de existență

Dacia și uzina de la Mioveni celebrează în acest an 50 de ani de existență.
Dacia_Renault.jpg

Istoria mărcii a  început în urmă în 1968, în apropierea comunei Colibași (în prezent, cartier al orașului Mioveni), unde se derulau ultimele lucrări de amenajare ale Uzinei de Autoturisme Pitești. Complexul industrial, construit în urma colaborării cu Renault, avea să înceapă în curând producția primelor automobile, marcând astfel nașterea uneia dintre cele mai cunoscute mărci românești – Dacia.

De-a lungul timpului, Dacia a trecut prin transformări profunde, a cunoscut etapa de creștere și de optimism a anilor ’70, a supraviețuit crizei economice a anilor ’80 și a reușit să depășească dificultățile și climatul de incertitudine care au definit ultimul deceniu al secolului trecut.

Preluarea de către Groupe Renault, în 1999, a reprezentat începutul unei noi etape pentru marca Dacia și pentru uzina de la Mioveni, unde s-a inițiat un program amplu de dezvoltare a unor game moderne de autovehicule, la prețuri avantajoase.

“Sunt onorat că pot vorbi despre un moment unic: în 2018 vom sărbători 50 de ani de Dacia – 50 de ani ai unei uzine, ai unei mărci și ai unui simbol al României.

 Vom organiza pe parcursul întregului an, la uzină și în țară, evenimente dedicate acestei aniversări.

Dacia este o marcă dinamică cu un rol esențial în reușita planului strategic al Groupe Renault, „Drive the Future”.

Dacia este un simbol al reușitei pe o piață foarte concurențială  – cea a industriei auto; s-a impus ca un actor important pe majoritatea piețelor exigente din Europa. Proiectăm și producem în România vehicule atractive, de calitate și la cel mai bun preț”, a declarat Antoine Doucerain, Director General Automobile Dacia şi Groupe Renault România.

În lunile care urmează, Dacia va marca acestă aniversare printr-o campanie de comunicare adresată tuturor celor care se simt atașați de această marcă – de la salariați și clienți, până la pasionați ai modelelor produse de-a lungul timpului la uzina de la Mioveni.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii