FacebookTwitterLinkedIn

Compania BP plănuiește să vândă afacerea sa globală de produse petrochimice către Ineos, compania lui Sir Jim Ratcliffe, pentru 5 miliarde de dolari. Bernard Looney, directorul executiv al BP a declarat că această decizie reprezintă un pas important în reinventarea companiei petrochimice, informează Bloomberg.

Divizia care va fi vândută cuprinde două departamente de bază, și anume acetili și aromatice, provenite din 14 plante cu origini în Asia, SUA și Europa. Din aceste plante s-au produs 10 milioane de tone de produse petrochimice în 2019.

Acordul între BP și Ineos se va finaliza până la sfârșitul acestui an, după ce va fi supus unor reglementări și va primi aprobări. Bernard Looney a declarat “În mod strategic, suprapunerea cu restul companiei BP este limitată și vom avea nevoie de un capital consistent pentru a putea crește aceste business-uri. Acordul stabilit astăzi reprezintă încă un pas în construirea companiei BP care poate concura și reuși prin tranziția energetică”.

În februarie 2020, Bernanrd Looney stabilise că va reduce dependența companiei sale de combustibilii fosili și își propusese să reducă la zero emisiile de carbon până în 2050.