Cautare
, Contributor

I am a Breaking News Editor at Forbes Romania, with a focus on covering important Real Estate and Economic news. Have a news tip? DMs are open on Instagram @andreea__gutu or drop me an email at andree...

Afaceri |
|

Boston Consulting Group îl numește pe Christoph Schweizer în funcția de CEO

Boston Consulting Group (BCG) este una dintre cele mai importante companii de consultanţă la nivel mondial
Christoph Schweizer

Astăzi, 28 mai, Boston Consulting Group l-a numit pe Christoph Schweizer în funcția de CEO. El va prelua această funcție începând cu 1 octombrie 2021.

Schweizer, în vârstă de 48 de ani, este din 2017 șeful BCG pentru Europa Centrală și de Est și Orientul Mijlociu. El lucrează pentru BCG de peste 23 de ani, derulându-și activitatea în biroul BCG din New York,  între 2007 și  2012, iar în prezent are sediul la München.

Schweizer a fost ales în noua poziție, în cadrul unui proces în care fiecare dintre cei aproape 1.500 de administratori și parteneri din BCG au votat pentru alegerea CEO-ului firmei, respectând  modelul unic de guvernanță și parteneriat al BCG.

„Le sunt extrem de recunoscător partenerilor noștri pentru încrederea acordată pentru conducerea acestei organizații de talie mondială, întrucât intrăm într-un nou capitol de schimbări, provocări și oportunități fără precedent, atât pentru clienții noștri, cât și pentru omenire”, a spus Schweizer, noul CEO ales.

De la intrarea sa în echipa BCG în 1997, Schweizer a contribuit cu success la creșterea și transformarea marilor companii internaționale, în special a celor din domeniul sănătății, dar a colaborat și cu companii din domeniul investițional. Astăzi, el coordonează activitățile a 39 de birouri BCG, din 23 de țări, care generează împreună 30% din veniturile companiei, precum și câteva segmente de business specializate cum ar fi BCG Platinion și INVERTO.

Din 2014 este membru al Comitetului executiv și al Comitetului operațional al firmei. Deține un MBA de la Universitatea Texas din Austin și un BA de la WHU – Otto Beisheim School of Management din Koblenz. 

Schweizer este cel de-al șaptelea CEO al Boston Consulting Group în cei 58 de ani de istorie a companiei. El îi urmează lui Rich Lesser, care va deveni președinte global, după trei mandate încheiate și aproape nouă ani în calitate de CEO al BCG.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii