Cautare
, Staff

Industrie |
|

Bosch România a înregistrat, în 2017, vânzări consolidate de 1,9 miliarde de lei, în creștere cu 26%

Bosch, furnizor de tehnologii și servicii, a încheiat anul fiscal 2017 cu vânzări consolidate în valoare de 1,9 miliarde de lei (416 milioane de euro) în România, în creștere cu 26% față de anul anterior.
Bosch Service Solutions Timisoara

Vânzările totale nete de 4,2 miliarde de lei (931 milioane de euro), incluzând vânzările companiilor neconsolidate și livrările interne către companiile afiliate, au înregistrat o creștere anuală de aproximativ 57%

„România a devenit o piață din ce în ce mai importantă pentru Bosch în ultimii ani. Bosch și-a menținut poziția solidă în România, având o creștere puternică în 2017, în ciuda climatului economic și politic dificil din țară. Compania se așteaptă să continue dezvoltarea tuturor sectoarelor de activitate în anul 2018. În primele trei luni, Bosch a reușit să obțină, din nou, o creștere semnificativă, cu două cifre, a vânzărilor”, a declarat Mihai Boldijar, director general Robert Bosch și reprezentant al Grupului Bosch în România.

Numărul angajaților Bosch din România a ajuns la aproximativ 6.500, la 31 decembrie 2017, reprezentând o creștere anuală de 36% ste de așteptat ca acest număr să crească în 2018, mai ales în locaţiile din Cluj, Blaj și Timișoara.

Bosch a investit în România aproximativ 453 milioane de lei (aproximativ 100 milioane de euro) în 2017, în special în dezvoltarea unităţilor de producție pentru soluții de mobilitate din Cluj și Blaj. Fabrica de componente auto electronice din Cluj și-a mărit capacitatea de producție și portofoliul de produse pentru a satisface cererea clienților. În această unitate de producție, Bosch fabrică, din 2014, printre altele, unități de control electronice pentru airbag, pentru sisteme de camere multiple şi asistenţă la condus, dar și sisteme electronice pentru siguranță, care sporesc siguranța rutieră și confortul șoferilor.

În octombrie 2017, Bosch a inaugurat un Centru de Training în cadrul fabricii, dedicat pregătirii elevilor în sistemul de învăţământ dual, dar și dezvoltării profesionale continue a angajaților săi. Investiția în noua clădire, cu o suprafață de 4.400 de metri pătrați și cu săli de instruire moderne, se ridică la aproximativ șase milioane de euro.

Bosch a decis să își extindă activitățile de producție şi pentru sectorul Bunuri de larg consum. BSH Electrocasnice a achiziționat recent un teren de 40 de hectare pentru construirea unei fabrici de mașini de spălat în Simeria. În următorii ani, compania va investi aproximativ 110 milioane de euro în acest proiect. BSH va demara anul acesta construcția unei hale de producție, precum și a unui centru logistic și a unei clădiri de birouri. Compania plănuiește să înceapă producția de mașini de spălat în Simeria în 2020. Din 2022, noua fabrică va avea o capacitate anuală de producție de peste un milion de mașini de spălat destinate pieței europene.

Bosch a demarat construcția propriului Centru de Inginerie la Cluj-Napoca anul acesta, unde va investi aproximativ 25 milioane de euro. Noua clădire, care va avea o suprafață de aproximativ 17.000 de metri pătrați, va concentra, din 2019, activitățile desfășurate anterior în mai multe locații din Cluj. În prezent, aproximativ 400 de angajați își desfășoară activitatea în sediile Centrului de Inginerie din Cluj-Napoca. Centrul de R&D din Cluj dezvoltă produse de ultimă generaţie în ariile software, hardware și mecanică, precum și ingineria calităţii şi a fiabilităţii.

Grupul Bosch se așteaptă ca veniturile din vânzări să crească anul acesta cu 2 până la 3%. În primul trimestru, veniturile din vânzări generate de companie au fost la același nivel înalt cu cele obținute în anul anterior, fiind cu 5% mai mari după ajustările în funcție de cursul de schimb valutar.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii