Cautare
, Contributor

I am a Breaking News Editor, with a focus on covering important IT& C and Energy news. Have a news tip? DMs are open on Instagram @georgiana1costea or drop me an email at georgiana.costea@forbes.ro

Afaceri |
|

Bosch a deschis a treia hală de producție la Cluj. Investiție în valoare de 55 de milioane de euro

Noua hală de producție acoperă o suprafață construită de 34.500 de metri pătrați și permite fabricarea de unități electronice de control pentru vehiculele electrice.  
Bosch -Jurcu

Bosch, furnizor de tehnologie și servicii, a inaugurat a treia hală de producție în cadrul fabricii de componente electronice auto din Cluj. Investiția în noua unitate s-a ridicat la 55 de milioane de euro. 

În prezent, la fabrica Bosch din Cluj lucrează peste 3.100 de angajați, însă reprezentanții companiei preconizează că acest număr va crește în viitor.

Fabrica de componente auto electronice din Jucu și-a mărit capacitatea de producție și de depozitare, anul trecut atrăgând investiții de peste 85 de milioane de euro. Bosch activează în Cluj din 2013 și produce unități de control electronice, pentru airbag, pentru sisteme de camere multiple, pentru asistență de condus și unități de control electronice pentru eBike. În ultimii 8 ani, compania a investit peste 465 milioane de euro în fabrica de la Jurcu. Suprafața totală, care include trei hale de producție, două centre logistice, două cantine, două clădiri de gestionare a deșeurilor și alte anexe se întinde pe circa 140.000 metri pătrați.

În anul fiscal 2020, grupul Bosch a raportat vânzări consolidate pe piaţa locală în valoare de aproximativ 2,2 miliarde de lei (448 de milioane de euro), în creștere cu 3% față de anul precedent. De asemenea, vânzările totale nete au ajuns la o valoare de 6,8 miliarde de lei (1,4 miliarde de euro), inclusiv vânzările companiilor neconsolidate şi livrările interne către companii afiliate.

Bosch este prezent în România de 27 de ani și are peste 8.160 de angajați. Compania mai operează o unitate de producție de tehnologie industrială la Blaj și un centru de servicii de externalizare a proceselor de afaceri în Timișoara, pe  lângă centrul de cercetare din Cluj și unitățile sale de producție pentru soluții de mobilitate din Jurcu și din Blaj.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii