Cautare
, Contributor

I am a Breaking News Editor at Forbes Romania, with a focus on covering important Real Estate and Economic news. Have a news tip? DMs are open on Instagram @andreea__gutu or drop me an email at andree...

Afaceri |
|

Bosch deschide fabrica de plăcuțe semiconductoare la Dresda, în urma unei investiții de aprox. 1 mld. euro

Fabrica de la Dresda una dintre cele mai moderne fabrici de plăcuțe semiconductoare din lume.
Bosch

Producția la Dresda va începe din luna iulie, cu șase luni mai devreme decât era planificat.

„Semiconductorii vor contribui la dezvoltarea unor industrii precum transportul, producția, energia verde și asistența medicală – unde Europa excelează. Acest lucru va contribui la consolidarea competitivității Europei ca leagăn pentru inovații de ultimă generație”, a spus Margrethe Vestager, vicepreședinte al Comisiei Europene.

Investiția de aproximativ 1 miliard de euro este și cea mai mare investiție din istoria companiei.

„Pentru Bosch, semiconductorii reprezintă o tehnologie de bază și este important din punct de vedere strategic să îi dezvoltăm și să îi fabricăm noi înșine”, a declarat dr. Volkmar Denner, președintele consiliului de administrație al Robert Bosch GmbH. „Aceasta este prima noastră fabrică AIoT: complet conectată, bazată pe date și cu auto-optimizare chiar de la început.”

Fabrica are o suprafață de 72.000 de metri pătrați, unde lucrează deja 250 de persoane. Oficialii estimează că vor ajunge la 700 de angajați în fabrică, după finalizarea lucrărilor de construcție.

„Noua fabrică de plăcuțe semiconductoare este bună pentru Europa, Germania și pentru Saxonia. Direct și indirect, înseamnă multe noi locuri de muncă într-o industrie ce înregistrează o creștere uriașă. Această investiție de un miliard de euro întărește Silicon Saxony și întreaga industrie europeană a semiconductorilor”, a declarat Michael Kretschmer, ministrul-președinte al landului Saxonia.

În 2020, vânzările de semiconductori la nivel mondial s-au ridicat la valoarea de 440 de miliarde de dolari (385 de miliarde de euro), cu o creștere de aproximativ 7% față de 2019. World Semiconductor Trade Statistics (WSTS) estimează că piața va crește cu aproximativ 11% în 2021, atingând 488 de miliarde de dolari (427 de miliarde de euro).

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii