Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

CORONAVIRUS |
|

Boris Johnson va lansa în Anglia un sistem de avertizare pentru Covid-19 bazat pe coduri de culoare

Premierul britanic, Boris Johnson, va lansa duminică un sistem de avertizare pentru coronavirus pe cinci coduri de culoare. Tot duminică, oficialul va prezenta planul guvernului pentru o relaxare ușoară a măsurilor de carantină, scrie Reuters.
 aboneaza-te
boris johnson profimedia-0515406160

Boris Johnson este așteptat duminică seară să anunțe următorii pașii în ceea ce privește gestionarea pandemiei de Covid-19. Britanicii stau în casă de aproape șapte săptămâni.

Potrivit presei britanice, Johnson urmează să prezinte un sistem de avertizare Covid-19, pe cinci niveluri, pentru Anglia. Nivelul 1 va fi marcat cu verde, iar 5 cu roșu; sistemul va semnala gradul de risc pentru coronavirus și îi va permite guvernului să înăsprească restricțiile unde este cazul.

Țara Galilor, Scoția și Irlanda de Nord, deși au puteri proprii de decizie privind măsurile de carantină, se așteaptă să respecte indicațiile guvernului de la Londra.

Sistemele bazate pe coduri de culoare au fost deja uitilizate în alte țări, precum Franța și India, pentru ca guvernele să poată debloca regiunile mai puțin afectate.

Oamenii se așteaptă ca premierul britanic să le permită să iasă din casă pentru activități fizice de mai multe ori pe zi și că magazinele care vând plante, semințe și echipamente pentru grădinărit se vor redeschide. Presa din Regat scrie că guvernul va modifica sloganul „Stay at home”cu „Stay alert”, iar cei care nu pot lucra de acasă se vor întoarce la birouri și în fabrici, respectând reguli stricte de distanțare socială.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii