FacebookTwitterLinkedIn

„Trebuie să se odihnească”, a spus Stanley Johnson, tatăl lui Boris Johnson, la radio BBC, mulțumind britanicilor pentru sprijinul acordat și rugându-i, de asemenea, să privească situația ca pe o lecție. „Dacă acest virus îl poate lovi pe primul-ministru, pentru numele lui Dumnezeu, poate ajunge la oricine.”

Johnson a fost primul lider mondial care a fost internat din cauza coronavirusului, fiind nevoit să predea controlul ministrului de externe, Dominic Raab, întrucât situația Marii Britanii s-a agravat drastic.

„Nu poți să ieși din spital, să te întorci direct în Downing Street și să preiei frâiele fără o perioadă de odihnă”, a adăugat Stanley Johnson.

Biroul din Downing Street a spus că Boris Johnson se află la începutul etapei de recuperare și nu se știe clar cât va sta în spital.

Guvernul se gândește la momentul în care ar pune capăt blocajului, deși Raab a spus că e prea devreme pentru a lua o decizie, deoarece Marea Britanie nu a atins încă vârful epidemiei.

În acest context, dar și al vacanței de Paște care urmează, autoritățile îi supraveghează pe cei care sunt tentați să iasă din case să-și viziteze familiile și prietenii.

„Cel mai bun mod de a ne proteja pe noi și pe cei dragi este să stăm acasă în acest an de Paște”, a declarat o purtătoare de cuvânt a guvernului.

În Marea Britanie, numărul morților a ajuns la 7.978 – a cincea cea mai mare cifră din lume, potrivit Reuters.