FacebookTwitterLinkedIn

Rezultatul negativ al testului Covid-19 făcut de ministrul de Afaceri britanic Alok Sharma a pus capăt temerilor că Boris Johnson ar putea fi nevoit să se auto-izoleze. La o zi după ce membrii din Camera Comunelor au observat că starea de sănătate a lui Alok Sharma nu e tocmai bună, ministrul a declarat că a primit rezultatul testului Covid-19 și că nu există motive de îngrijorare, informează The Telegraph.

Vestea bună vine după ce, ieri, Alok Sharma se întâlnise cu primul ministru și cu Cancelarul Rishi Sunak într-o ședință de 45 de minute. Dacă Sharma ar fi fost testat pozitiv cu noul virus, toate persoanele cu care acesta ar fi intrat în contact ar fi fost nevoite să se auto-izoleze și să se testeze.

În timpul întâlnirii dintre Boris Johnson, Alok Sharma și Rishi Sunak au fost respectate regulile de distanțare socială. Cu toate acestea, conform noilor reguli impuse de autorități cu privire la testarea și urmărirea evoluției bolii, oricine este considerat ca fiind în pericol de infectare trebuie să stea în carantină timp de 14 zile.