Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Leadership |
|

Boris Johnson condamnă migrația peste Canalul Mânecii

Premierul Marii Britanii, Boris Johnson și-a exprimat nemulțumirea cu privire la noul val de migrație peste Canalul Mânecii, spunând că este “stupid și periculos și criminal”.
 aboneaza-te
boris johnson profimedia-0515406160

Premierul Marii Britanii, Boris Johnson și-a exprimat nemulțumirea cu privire la noul val de migrație peste Canalul Mânecii, spunând că este “stupid și periculos și criminal”, relatează dpa, citat de Agerpres.

Boris Johnson a mai adăugat “Fără îndoială că ar fi util dacă am putea colabora cu prietenii noştri francezi pentru a-i opri (pe migranţi – n. red.) să traverseze Canalul”.

Astfel, el a declarat că se impune revizuirea cadrului legal pentru migranți pentru că devine dificil ca aceștia să fie trimiși înapoi după ce sosesc, fie ei și în condiții ilegale.

Un nou record de migranți s-a înregistrat joia trecută, numărând 235 de persoane care au ajuns în Regatul Unit cu 17 ambarcațiuni mici. Alte traversări ilegale au mai avut loc la sfârșitul săptămânii. În acest an, au migrat aproximativ 4.000 persoane din Franța spre Regatul Unit, pe Canalul Mânecii.

Pentru oprirea fluxului migratoriu, unii membri ai guvernului sugerează implicarea marinei militare. În Franța, în portul Calais, deputatul francez Pierre-Henri Dumont a spus că marina militară nu ar putea opri valul de migrație, de vreme ce autoritățile franceze încearcă prin toate mijloacele să interceptereze vasele de migranți înainte de traversare, dar fără succes.

Ministrul britanic de Interne Priti Patel a făcut luni o vizită la Dover pentru a analiza situatia.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii