FacebookTwitterLinkedIn

Motivate de dorința de a-i pregăti pe copii pentru a deveni adulti adaptabili schimbarii, de la a le dezvolta abilitățile fără presiune, au ales un mod propice de invatare: joaca.

Din dorința de a ajunge la cât mai mulți părinți principiile de invatare prin joc studiate de Maria Montessori,Boribon lansează în 2007 al 2-lea magazin la Cluj-Napoca, urmând ca pana în 2009 sa lanseze și online www.boribon.ro.

Astfel conceptul Boribon prin alegerile foarte atente și documentate a produselor oferite copiilor spre joaca și cu mult drag de oameni, ajunge printre importatorii de jocuri și jucarii din Romania, primul care se axeaza exclusiv pe dezvoltarea prin joc și joaca.

În 2013, numita în funcția de director, Denisia Hordouan, se îndrăgostește de conceptul de magazine, de oamenii inside și outside conceptului Boribon și cu o dragoste energica pentru cei din jur, observa necesitatea jocului la orice vârsta, de la fasa la cravata, de la adolescenți la adulti.

Astfel  prin consultarea foarte amanuntita cu părinții și adultii din cadrul evenimentelor de profil din Romania, pune, împreuna cu Gbariela, bazele Comunității Boribon.

Comunitatea Boribon și conceptul celor trei mamici, își propune informarea adultilor, părinților ,  oamenilor de business și tinerilor din corporații, la beneficiile transformarii muncii asidua în joc și joaca, prin jocuri și produse care faciliteaza aceste beneficii.

Pentru dezvoltarea comunității și conceptului, Boribon lucrează intens la construirea mediului propice de informare și practica efectiva, astfel ca în aprilie 2019 conceptul deschide un al trei-lea magazin foarte spatios de aceasta data, situat în zona de Nord a Capitalei, în Pipera.

În noul magazin se ofera atât unelte de dezvoltare și relationare acasă prin jocuri și jucarii cât și ateliere, workshop-uri și activități de conectare cu noi înșine .

Boribon șe implica prin acțiunile sale în campanii de responsabilitate sociala, atât prin scopul businessului cât și prin promovarea unei vieți sanatoase în toate uneltele cuvântului : astfel toate materialele utilizate de Boribon inside job și la evenimentele proprii sunt reciclabile sau prietenoase cu mediul.

Anul acesta Boribon se alătura și Asociatiei Down Plus astfel participand la dotarea centrelor vitale copiilor cu un cromozom în plus.

Atelierele și acțiunile dedicate, în noul magazin de joaca creativ-educativa, special gifts și art&craft pentru toate varstele  își propun ghidarea micilor jucausi către viața de viitor adult fiind susținute doar de colaboratori foarte bine pregătiți în acest scop.

Acțiunile dedicate reconectarii adultilor cu sine prin joc și joaca sunt și ele gândite și structurate astfle încât sa atingă acel strop de copilărie la fiecare dintre noi.

Astfel conceptul Boribon ofera, jocuri și jucarii doar de la branduri internaționale de încredere care pot fi uneltele fiecaruia pentru copilul din el.