FacebookTwitterLinkedIn

Pentru atragerea și păstrarea angajaților, pe lângă salariu și tichete de masă, departamentele de resurse umane oferă experiențe de învățare. Numeroase companii din industria auto, producătoare de componente și subansamble, au inclus în pachetul de beneficii acces la serviciul Bookster. Printre aceștia se numără:Bosch, Continental Tires, Schaeffler, Autoliv Romania, Marquardt, Valeo, Assystem, Ford și Pirelli. Prin serviciul de împrumut de carte oferit de Bookster, angajații au acces la peste 80.000 de cărți și articole, în baza unui abonament lunar plătit de angajator.

 „(…) Am început colaborarea cu Bookster în vara anului trecut, și pot să confirm că acest proiect a avut un ecou fantastic în rândul angajaților Companiei Ford. Feedback-ul primit pe parcursul ultimelor luni de la angajații nostri este extrem de pozitiv”, a spus Marina Babara,director de Resurse Umane la Ford România.

După șase ani de la lansare, biblioteca modernă Bookster este un beneficiu oferit de numeroase companii din industria auto și promovat în anunțurile de recrutare ale acestora.Fiecare abonat al bibliotecii are un cont personal prin care are acces la materiale de dezvoltare personală și profesională, dar și cărți ce țin de viața de după birou – beletristică, hobby-uri, parenting sau chiar cărți pentru copii. Articolele pot fi citite online, iar cărțile pot fi împrumutate și sunt livrate săptămânal la birou.

“Până acum, proiectul Bookster a fost adoptat în peste 60 de companii din industria automotive din România; deci 1 din 10 angajatori care oferă Bookster face parte din industria automotive. Rata de adopție a serviciului este în creștere, atât la producătorii de echipamente și subansamble pentru mașini, cât și la dezvoltatorii de software pentru industrie. Astfel, până la finalul lui 2019, ne așteptăm ca numărul clienților Bookster din această industrie să se dubleze”, declară Ioana Oprea, Business Developer la Bookster pentru industria automotive.

Cine și ce citește de la Bookster?

Din industria auto provin 11.000 din cei 63.000 de booksteri, iar comunitatea de cititori se împarte aproape egal între bărbați și femei: 53% femei și respectiv 47% bărbați.

În medie, un angajat din domeniul automotive citește 17 cărți și articole în fiecare an, cu patru mai mult decât media abonaților Bookster. Cele mai citite cărți din domeniul dezvoltării personale și profesionale sunt „Cum îți vei măsura viața?” (Clayton M. Christensen), “Omul în căutarea sensului vieții” (Viktor E. Frankl), dar și “Bărbații sunt de pe Marte, femeile sunt de pe Venus” (John Gray). În secțiunea de beletristică, favoritele rămân “Oscar și Tanti Roz” de Eric Emmanuel Schmitt, urmată îndeaproape de „Oamenii fericiți citesc și beau cafea” scrisă de Agnes Martin-Lugand.

“Oameni diferiți, stiluri diferite de învățare – la Continental Anvelope, printre obiectivele strategice ale companiei noastre este și dezvoltarea continuă a angajaților, folosind diverse metode și instrumente de învățare. În acest context, am început colaborarea cu Bookster, iar numărul abonaților a crescut de la 50 de angajați la 250, în ultimii 2 ani, fiind accesat atât de cei de la birouri, cât și de colegii care lucrează în fabrică. Bookster este de departe unul dintre cele mai apreciate beneficii.Interesul pentru lectură, atât din sfera de dezvoltare profesională, cât și personală ne transmite nouă, ca și companie, că am răspuns cu succes nevoii angajaților noștri”, a spus Anica Stoica, HR Manager, Continental Anvelope.

Peste 570 de companii oferă angajaților acces la cele mai bune cărți din lume prin intermediul abonamentului la Bookster. Biblioteca oferă celor 56.000 de abonați acces la peste 75.000 de cărți, articole, studii de caz și materiale video din domenii diferite, de la dezvoltare personală și profesională, la hobbyuri și beletristică. Serviciul de recomandare personalizată și livrare la birou este oferit exclusiv companiilor. Abonamentul la Bookster costă între 3 și 5 euro de persoană pe lună, în funcție de numărul total de angajați ai companiei.