FacebookTwitterLinkedIn

Concursul #BookGiveaway organizat în complicitate cu Editura DPH se desfășoară în perioada 25 august – 3 septembrie. Avem de oferit 10 cărți, câte una pentru fiecare câștigător. Alegerea câștigătorilor se va face prin tragere la sorți. Câștigătorii vor fi anunțați pe pagina de Facebook Forbes Kids.

Și, apropo, dincolo de aceste premii, trebuie să știți că la Didactica Publishing House găsiți o gamă variată de produse, de la cărți, jocuri, suport multimedia, până la dotări școlare, o gamă ce se mărește constant, satisfăcând cerințele și nevoile elevilor și profesorilor.

   Pașii de înscriere în concurs

Concursul se adresează comunităților Forbes Kids și Editura DPH, prin urmare, (IMPORTANT!) asigurați-vă că urmăriți aceste două pagini pe Facebook. Apoi,

notați în secțiunea de comentarii a postării care anunță concursul titlul cărții pentru care vă înscrieți și argumentați alegerea făcută (click AICI)

dați tag către doi prieteni-părinți care iubesc cărțile

redistribuiți postare pe profilul vostru de Fb

Atât de simplu, da!

Premii oferite de Editura DPH

Cu Didactica Publishing House, dorința de a cunoaște devine o realizare! În cadrul acestui #bookgiveaway, Editura DPH oferă drept premiu 10 cărți cu povești extraordinare pentru copii. Mai jos regăsiți titlul și descrierea fiecărei cărți în parte.

Ștefan și puiul de tremurici, de Adriana Mitu

Ștefan și puiul de tremurici este o poveste amunzantă, în rime, cu idei practice despre cum copiii, și nu numai, își pot transforma frica în curaj. Se adresează tuturor copiilor cu vârsta peste 5 ani.

Adriana Mitu este autor de povești terapeutice pentru copii, fondatoarea Centrului EDUC și facilitator de programe pentru dezvoltarea cognitiv-emoțională a copiilor și adolescenților. A construit 8 programe pentru dezvoltarea cognitiv-emoțională a copiilor și sprijină, prin proiectele sale, copiii din medii variate: din centre de plasament, din zone defavorizate, copii din familii sănătoase, copii cu vârsta cuprinsă între 2 și 17 ani.

Harnică albinuță, vei găsi altă căsuță?, de Andrea Reitmeyer

Cartea despre micuța albină Hermina este o carte cu imagini narative în care este povestită aventura micuței albinuțe. Înainte ca povestea să înceapă, micii cititori învață câte ceva despre familia de albine din care face parte Hermina – o specie de albine sălbatice.

Întrebările copilăriei: De ce dansăm de bucurie și fierbem de furie, de Andreea Shutze

Povești mici despre sentimente mari! Când ești mic, de unde știi că e bine să fii supărat? Cum să faci față fricii sau cum se simte fericirea? Copiii nu își pot numi încă sentimentele, dar le simt cu atât mai puternic. Cu o mare empatie, autorul Andrea Schütze povestește despre lumea turbulentă a emoțiilor și o explică dezinvolt și distractiv.

Micuțul Oli și Pietricica albastră, de Anne-Gaëlle Balpe

Povestea începe cu micuțul Oli care găsește o pietricică albastră.  Aceasta nu avea o formă anume, nu era nici grea, nici dură, dar era o pietricică albastră, mai albastră decât oricare altă pietricică pe care o văzuse vreodată. Toată lumea cu care se întâlnește în drumul său îi spune să arunce pietricica fiindcă nu îi va fi de folos. Dar Oli simte că va găsi o utilizare pentru aceasta într-o zi. În cele din urmă, întâlnește o fată foarte tristă și află că a avut dreptate tot timpul. Piatra lui este specială până la urmă. Finalul extrem de satisfăcător confirmă valoarea deciziilor sale și oferă un fir de sugestie că vor continua călătoriile sale prin lume.

O aterizare cu peripeții, de Walko

Iepurilă observă ceva neobișnuit: un obiect rotund și ciudat se leagănă pe cer și se prăbușește în cele din urmă pe Stânca Ursului. Oare ce-o fi? Enigma trebuie neapărat elucidată. Cei doi prieteni, Iepurilă și UrSoc, pornesc împreună către Stânca Ursului și fac o descoperire uimitoare. Tocmai a aterizat un balon pilotat de marele aventurier Hardi Viteazul-Minte-Tot! Amabili, cei doi prieteni îl invită pe Hardi să-i însoțească în Poiana Iepurașilor. Ce nu știu ei este că aventura lor abia începe…

Cât de adâncă este marea?, de Anna Milbourne

Descoperim povestea lui Pipkin, un pinguin foarte curios, care pune mereu întrebări și caută aventură. Astfel, mama lui îi sugerează să se scufunde pentru a arunca o privire sub gheață. Așa că se îndreaptă din ce în ce mai adânc și pune aceeași întrebare tuturor celor pe care îi întâlnește, de la foci la balene, până când întâlnește un câine de mare într-un submarin, și de aici începe cu adevărat aventura lui. Cartea conține un poster lung, fantastic, la finalul ei, care arată cât de departe a mers Pipkin și cât de adâncă este cu adevărat marea.

Spune-mi, tati, de ce mă iubești, de Oscar Brenifier

O călătorie-poveste în care se abordează câte una dintre primele mari întrebări ale celor mici! În fiecare carte, ca toti copiii, Phil își pune o întrebare fundamentală, la care așteaptă un răspuns. El o adresează mai întâi părinților, care deseori nu au timp să îi răspundă, lăsându-l nedumerit și singur cu această întrebare. Din fericire, Zof, jucăria sa preferată, îl îndeamnă să caute pe altcineva sau altceva care să îi răspundă. Apoi, într-un fel de călătorie-poveste, pagină cu pagină, răspunsul este altul, ca până la final el sa se completeze și să devină răspunsul complet pe care îl așteaptă fiecare copil.

Ce citesc azi? – Ruleta cu povești

Această carte de lectură captează imediat atenția: copiii folosesc Ruleta cu Povești de pe copertă și este deja clar ce se va citi. Pur și simplu, trebuie să rotească indicatorul, să caute imaginea în cuprinsul cărții și să descopere povestea. Chiar și cei mici vor găsi rapid imaginile simple din cuprins. Cele 20 de povești de diferite lungimi se învârt în jurul subiectelor preferate: pirați aventuroși, cavaleri curajoși, prințese istețe și prieteni buni, care vă invită la locul de joacă, la grădiniță, pe mare, în pădure și chiar pe terenul de fotbal.

Doamna Pufin, cea mai bună arhitectă, de Kimberly Andrews

Doamna Pufin, cea mai bună arhitectă este o carte ilustrată, destinată copiilor cu vârste peste 3 ani. Pufin este un arhitect care depășește întotdeauna așteptările clienților săi, asta până în momentul în care își asumă cei mai duri clienți pe care i-a avut vreodată – propriii ei pufini. Doamna Pufin îi duce pe noii ei „clienți dificili” într-un turneu inspirațional al construcțiilor sale. Împreună, ei vizitează tot felul de spații proiectate inteligent. Pufinii nu se lasă impresionați. Clienții ei sunt într-adevăr o provocare. Va veni doamna Pufin cu un design perfect pentru casă?

Șoapta, de Pamela Zagarenski

Șoapta, o carte despre bucuria lecturii, premiată cu două medalii Caldecott și tradusă în peste 12 țări, vă prezintă povestea unei fetițe, un cititor pasionat, care deține o carte magică. O carte somptuos ilustrată despre magia povestirii și puterea imaginației.

Pamela Zagarenski, cu stilul său distinctiv de pictură stratificată, creează ilustrații deosebite pentru cărți care au fost traduse în multe limbi. Pe lângă ilustrarea cărților, ea creează picturi mari și are o linie de felicitări cadou. Locuiește în Stonington, Connecticut.

Așadar, care este titlul cărții pentru care vă înscrieți în concurs?