FacebookTwitterLinkedIn

Condiții de participare

În primul și primul rând, concursul se adresează comunităților Forbes Kids și Corint Junior. Așadar, asigurați-vă că urmăriți aceste două pagini pe Facebook. Apoi, notați în secțiunea de comentarii a postării care anunță concursul titlul cărții pentru care vă înscrieți, motivați alegerea și dați tag unui prieten-părinte. Atât.

       Concursul se desfășoară în perioada 5 – 13 ianuarie. Vor fi desemnați 10 câștigători, câte unul pentru fiecare carte. Alegerea câștigătorilor se va face prin tragere la sorți. Câștigătorii vor fi anunțați pe pagina de Facebook Forbes Kids.

Titlurile de la Corint Junior pe care le puteți câștiga

10 cărți. Zece. Sunt cu poveste, cu aventură, cu învățăminte. Mai jos regăsiți descrierea fiecărui titlu pe care editura Corint Junior îl oferă drept premiu în urma concursului nostru.

  • Pe cuvânt de șoricel (vârstă: +9 ani)

Isaia este un șoricel − un șoricel albastru − care poate vorbi, râde, citi și simți lucrurile foarte profund, la fel ca voi. Crescut într-un laborator unde se fac tot felul de experimente, Isaia este extrem de inteligent, dar încontinuu speriat de tot ce-l înconjoară. Într-o bună zi, șoricelul albastru reușește să evadeze din acest loc oribil, deși este nevoit să-și lase în urmă familia. Singur acum, Isaia trebuie să învețe să supraviețuiască în libertate, cu dușmanii, cu prietenii, cu hrana oamenilor. Când o întâlnește pe Hailey, la fel de neobișnuită, Isaia învață că, oricât de mic sau de speriat ai fi, întotdeauna găsești o cale de a schimba lumea.

  • Vlad, cel mai nepriceput vampir din lume – vol. 1 (vârstă: +7 ani)

Familia de vampiri a lui Vlad se trage din Transilvania și locuiește la Conacul Suferinței din Anglia. Vlad nu e ca ai lui, curajos. Se teme de întuneric și abia obține note de trecere la materii precum râsul malefic sau transformarea în liliac! Dorința lui cea mai mare este să aibă prieteni, și Vlad știe și unde să-i găsească: la școală! Dar nu e deloc ușor pentru un pui de vampir să fie acceptat printre oameni, mai cu seamă când este însoțit de un liliac!

  • Malamander (vârstă: +9 ani)

Herbert Lemon este responsabilul biroului de obiecte pierdute din Grand Hotel Nautilus, într-o stațiune marină tipic englezească, Eerie-on-Sea. Când în cămăruța lui apare Violet Parma, care este fugărită de un tip cu un cârlig în loc de mână, începe una dintre cele mai alerte, una dintre cele mai amuzante și una dintre cele mai înfricoșătoare povești scrise vreodată despre monștrii marini. Eroii cei buni sunt excentrici și amuzanți, răufăcătorii sunt șireți și nemiloși. Cu toții își doresc să pună mâna pe o piatră cu proprietăți magice, care se află în posesia unui monstru marin, un malamander, ascuns în epava unei corăbii. Însă cursa pentru piatra fermecată are un final neașteptat, chiar și pentru această uluitoare carte de aventuri.

  • Miracolele Mirandei (vârstă: +9 ani)

Miranda Maguire a născocit un tărâm în care poveștile nu se sfârșesc niciodată. Pe măsură ce scrie despre lumea ei imaginară, câteva miracole încep să se producă și în lumea reală. Va reuși Miranda să producă și un miracol care să o salveze pe sora ei bolnavă?

  • Călătorie în timp în compania unui hamster (vârstă: +9 ani)

Potrivit chiar autorului, până în prezent nu sunt indicii să existe alt roman dedicat călătoriilor în timp în care să apară și un rozător de talie mică. De ziua sa, când face 12 ani, Albert Einstein Hawking Chaudhury, un puști din Anglia, primește un hamster (numit Alan Shearer, ca marele fotbalist) și o scrisoare lăsată de tatăl său, mort cu patru ani înainte. E trimis să meargă în pivnița fostei lor locuințe și să ia de acolo o mașină a timpului. Al trebuie să călătorească în timp, în 1984, și să manipuleze puțin istoria, astfel încât întâmplările care au dus la moartea tatălui său să nu se mai petreacă. O misiune care se lasă cu un șir de pozne, de aventuri și de răsturnări de situații, pe de o parte, și cu o mulțime de învățăminte despre familie, durere, prietenie și timp, pe de altă parte. Poți să schimbi trecutul fără ca, astfel, să pierzi ce este foarte important în prezent?

  • Lămâi, cărți și prieteni (vârstă: +12 ani)

„Lămâi, cărți și prieteni” este povestea emoționantă a lui Calypso, fetița care învinge durerea provocată de absența mamei cu ajutorul magiei lecturii și al prieteniei, cucerind inimile cititorilor de pretutindeni. Volumul a câștigat în 2017 mai multe premii: Oxfordshire Book Award, Stockport Children’s Book Award și Tower Hamlets Book Award.

  • Bondărel învață să zboare ed. II (vârstă: +4 ani)

Se spune că bondarii au aripi prea mici ca să poată zbura – și asta gândește și Bondărel al nostru, în timp ce se întoarce pe jos acasă de la grădinița gâzelor. „Cu aripile tale firave n-o să poți zbura niciodată!”, râdeau de el colegii lui de grădiniță. Însă, nu după multă vreme, Bondărel va descoperi că nu are nevoie de aripi mari, ci doar de puțin curaj…

  • Adevărul despre marțieni (vârstă: +10 ani)

Mylo și prietenii săi pleacă să cerceteze rămășițele unei farfurii zburătoare care s-a prăbușit aproape de Roswell, în New Mexico. Până atunci, el credea că marțienii există doar în benzile desenate cu supereroi. Când din interiorul navei aude strigătul de ajutor al unei ființe extraterestre, Mylo decide că trebuie să fie la fel de curajos precum fratele său, răpus de o boală gravă cu un an înainte. Lucrurile pe care le descoperă de-a lungul acestei aventuri îi întăresc încrederea că prietenia este cel mai important lucru din univers.

  • Jurnalul unui câine poznaș (vârstă: +8 ani)

Prima carte pentru copii scrisă de un câine! În sfârșit, pot să vă spun povestea mea!
Viața de cățel nu e întotdeauna simplă, dar nu e nici plictisitoare! Am atâtea să vă spun: Cum protejez curtea de veverițe, de ratoni, de păsări, de ratoni… și, mai ales, de ratoni! Cum adulmec totul pe stradă în căutare de știri proaspete. Cum apăr cotețul familiei de monstrul care locuiește în debara – aspiratorul! Iar lucrurile se complică și mai mult: eu și omul meu de companie suntem obligați să urmăm cursurile unei școli de bune maniere (canine), altfel mă voi întoarce la adăpostul de câini! Pregătiți-vă pentru o aventură HAMtastic de HAMuzantă!

  • Bine ai venit acasă, Bruno! (vârstă: +4 ani)

Dornic de aventură, castorul Bruno pleacă să exploreze lumea. Dar se rătăcește și nu mai găsește drumul spre casă. Cățelul Akita vrea să îl ajute, dar nu știe cum arată locuința lui. Să fie un cuib făcut într-un copac sau o vizuină săpată în zăpadă? Bruno și Akita pornesc într-o minunată călătorie cu balonul și reușesc să se întoarcă în ținutul castorilor. Ilustratorul și arhitectul Magnus Weightman vă propune o călătorie în jurul lumii, arătându-vă cât de interesante sunt adăposturile animalelor. O carte pentru copiii de cel puțin patru ani și pentru toți cei care iubesc călătoriile și animalele sălbatice.

Succes!