FacebookTwitterLinkedIn

Poveștile Frontiera sunt povești care îi ajută pe copii să descopere, să cunoască și să admire. Unele dintre ele vorbesc despre teme serioase, pentru că e bine să rămânem, din când în când, pe gânduri după ce închidem cartea. Altele sunt simple și amuzante, ca un răgaz bun de relaxare. În toate veți găsi ceva pe sufletul vostru, fie că sunteți copii, fie că sunteți părinți, pentru că poveștile bune vorbesc o limba universală.

Pașii de înscriere în concurs

Concursul se adresează comunităților Forbes Kids și Editura Frontiera, prin urmare, asigurați-vă că urmăriți aceste două pagini pe Facebook (dacă e posibil, și pe Instagram, vă rugăm!). Apoi,

notați în secțiunea de comentarii a postării care anunță concursul titlul cărții pentru care vă înscrieți și argumentați alegerea făcută (AICI)

dați tag unui prieten-părinte care ar putea fi interesat de concurs

redistribuiți postarea pe profilul vostru de Fb

Concursul se desfășoară în perioada 12 – 21 iulie 2021. Oferim 10 cărți de la Editura Frontiera, câte una pentru fiecare câștigător. Alegerea câștigătorilor se va face prin tragere la sorți. Câștigătorii vor fi anunțați pe pagina de Facebook Forbes Kids. 

 Premii oferite de Ed. Frontiera

În cadrul acestui #bookgiveaway, Editura Frontiera oferă drept premiu ZECE titluri frumoase pentru copii înțelepți, dar – mai ales – pentru o vacanță de vară plină de povești. Mai jos regăsiți prezentarea fiecărui premiu în parte.

vârstă recomandată: +3 ani

Pius Pelosi este un hârciog simpatic și strângător, care colecționează obiecte găsite pe drum – banale pentru ceilalți, dar inspiratoare pentru el. A pregătit o cameră specială pentru ele și a numit-o Camera cu minuni. Din toată colecția, Pius Pelosi îndrăgește cel mai mult o pietricică oarecare. Asaltat de musafirii care îi spun că e urâtă, Pius Pelosi o aruncă. Va descoperi curând însă că a pierdut mai mult decât o simplă pietricică.

Camera cu minuni este o prețioasă poveste filozofică despre bucuria de a face ceea ce îți place, precum și despre înțelepciunea de a nu pleca urechea la ceilalți atunci când inima îți spune altfel.

vârstă recomandată: +7 ani

Așa cum au existat animale care au dispărut și altele care sunt pe cale de dispariție, așa cum există obiecte care dispar și sunt înlocuite cu altele noi, tot așa există și cuvinte care dispar. Iar dacă dispar cuvintele, dispare o lume întreagă, o atmosferă a vieții cu care eram familiari.

În “Cartea cuvintelor dispărute”, autorul le propune copiilor să salveze 12 cuvinte și, prin ele, o lume care nu dorim să apună pentru totdeauna: făgăduință, tâlc, snoavă, cutezător, a cotrobăi, a astâmpăra, tămăduire, menire, gogoman, nărav, a făuri, tihnă. Este o carte care inspiră spre ceva mai mult decât banalitatea gândurilor de zi cu zi.

vârstă recomandată: +5 ani

“Cartea omuleților” este cartea fiecăruia dintre noi, pentru că tuturor ne place să ne căutăm asemănări cu personaje din cărți și să ne construim măști imaginare. Este un fel de a ne cunoaște mai bine și de a afla ceva în plus despre noi înșine.

Vom găsi aici mai multe portrete de omuleți, toți fictivi, dar posibili, cum ar fi: băiețelul care râde-ntruna, fetița călătoare, băiatul care înflorește tot ce povestește, fetița care cântă și dansează… În care dintre ei ne recunoaștem mai bine? De care suntem mai depărtați? Cum suntem noi, la urma urmei, și ce nume nou de personaj am inventa, ca să ni se potrivească?

vârstă recomandată: +5 ani

“Cum crește grădina mea” este o mini-enciclopedie ilustrată depre legume. Sofia locuiește la oraș, dar își petrece toate vacanțele la țară, la bunici. Aceștia au o grădină minunată, în care se fac tot felul de legume. Anul acesta, Sofia a primit în dar unelte potrivite pentru ea și își va face propria grădină de legume.

Bunicii o învață tot ce trebuie să știe un bun grădinar. Trebuie să te gândești la tot, să plivești buruienile, să aerisești solul și să ocrotești vietățile folositoare. Odată cu trecerea anotimpurilor, Sofia descoperă tainele plantelor și nebănuitele secrete ale vieții de sub pământ.

vârstă recomandată: +3 ani

“Din fericire” este povestea neobișnuită și simpatică a unui băiețel plecat spre o petrecere surpriză. Din fericire, cu cartea aceasta te vei juca multă vreme, pentru că povestea ei este de neuitat, iar jocurile pe care le poți închipui cu ajutorul ei te vor face să râzi din toată inima. Părintele care citește cartea savurează absurdul comic și alternanța ingenioasă a ilustrațiilor color cu cele alb-negru, ca o paralelă subtilă a călătoriei personajului din carte.

vârstă recomandată: +3 ani

Pitschi este un pisoiaș negru și plăpând, care trăiește în curtea bătrânei și bunei Lisette. Lui Pitschi nu îi place însă să fie pisică și să facă ce fac toate celelalte pisici, așa că într-o bună zi pleacă de acasă și încearcă să devină iepuraș, capră sau rață. Aventurile neașteptate îl aduc însă pe pisoiaș înapoi, la căldura căminului, alături de frați și celelalte animale prietene din curte, care îi pregătesc o petrecere surpriză.

vârstă recomandată: +7 ani

Michael este un băiețel de 5 ani căruia îi place să-l audă pe tatăl său inventând povești seara, la culcare. Tatăl vrea să-l adoarmă pe Michael cu povești cuminți, dar Michael vrea povești palpitante, pe care să le asculte cu sufletul la gură. Cere insistent povestea cu lupul Waldo, inventată de tatăl său într-o seară și devenită rapid un hit. Iar tatăl nu are încotro, ci inventează noi și noi întâmplări cu lupul Waldo – și nu doar la culcare, ci și în timpul excursiilor sau plimbărilor.

Cu ce se ocupă lupul Waldo în poveste? Ei bine, Waldo dă târcoale unui coteț de găini și reușește să o prindă pe găina Curcubeu. Dar ori de câte ori e pe punctul de a o mânca, copilul intervine în poveste și îl roagă pe tată să salveze găina și să prelungească povestea.

vârstă recomandată: +3 ani

O fetiță căreia nu îi este somn vrea să știe dacă toate câte sunt pe lume merg la culcare. Părinții îi răspund atenți și delicați, plimbând-o prin lumea animalelor și a obiceiurilor lor de somn. Da, toate dorm, de la melcii cei mici până la tigrul cel puternic și balenele care se rotesc în largul oceanului. Și va adormi și ea pe negândite, ca un tigru scufundat în poveste.

“Să dormi ca un tigru” este una dintre acele cărți de noapte bună fermecate, care le plac deopotrivă copiilor și părinților.

vârstă recomandată: +5 ani

Fructe și natură – cât mai știm despre ele în ziua de azi, când timpul petrecut de toți în casă s-a lungit considerabil? Știi, de exemplu, unde își ascund căpșunele semințele? Știi cine a inventat clementina? Dar cât trăiește un portocal? Sau unde cresc nucile de caju?

În această carte o însoțim pe Sofia în călătoria ei de descoperire a naturii. Sofia este o fetiță de la oraș, dar care iubește vacanțele la la țară și îi place să se îngrijească de grădina bunicilor sau a mătușii. De la ei află o mulțime de secrete despre fructele obișnuite ale verii, dar și despre fructe exotice precum avocado, papaya sau fructul pasiunii.

toate vârstele

Cosma și Marta sunt doi frați care se miră și se întreabă, iar această carte este un joc. Nu unul cu cartonașe și pioni, ci unul cu vorbe, gânduri și desene, care deschid ușa spre uriașul tărâm de spontaneitate care este copilăria. Absurde, comice sau provocatoare, gândurile copiilor sunt întotdeauna exemplare, iar noi bine facem când ne întoarcem la ele, căci candoarea lor nu este doar terapeutică, ci și răscolitoare pentru mintea noastră obosită.

Așadar, pentru care titlu prezentat mai sus vă înscrieți în concurs?