Cautare
, Contributor

500 miliardari |
|

Bogdan Piţigoi

Bogdan Pitigoi.jpg
Avere: 8-9 milioane de euro Vârstă: 41 de ani Reşedinţă: Iaşi Domenii: Auto, imobiliare

Este cel mai mare dealer auto de pe zona Moldovei, cu un portofoliu de 14 mărci (cele mai importante mărci fiind Dacia, Ford, Mercedes, Mazda), şi deţine două fabrici de textile. Cu un asemenea portofoliu de business, am putea crede că Bogdan Piţigoi a primit din plin loviturile crizei. Că nu a mers prea bine, o spune chiar omul de afaceri.

"Cifrele de afaceri au scăzut, marjele de profit s-au redus“, afirmă el, dar adaugă un lucru esenţial pentru păstrarea afacerii: „Cel mai important e că am reuşit să dimensionez activitatea companiilor la nivelul pieţei şi să menţin echilibrul“.

Pentru că a reacţionat prompt, omul de afaceri ieşean îşi permite să se dedice în continuare plăcerilor sale: automobilismul, motociclismul, schiul, tenisul şi excursiile. „Îmi place să petrec timpul liber cu familia şi să practic sporturile care mă pasionează“, spune Piţigoi. De altfel, omul de afaceri ieşean are o impresionantă colecţie de maşini, din care nu lipsesc două autoturisme Mercedes-Benz: Mercedes CLS 63AMG şi Mercedes GL 420 CDI. „Sunt pasionat de caii-putere atât datorită faptului că am fost campion de karting în copilărie, cât şi prin prisma afacerilor pe care le conduc“, adaugă Bogdan Piţigoi.

Ca majoritatea oamenilor de afaceri locali, Bogdan Piţigoi a câştigat primii bani după Revoluţie, businessul început atunci fiind pe segmentul distribuţiei bunurilor alimentare. Atunci a înfiinţat prima societate, Tester. Folosindu-se de primele sale câştiguri şi de ajutorul tatălui său, un cunoscut avocat din Iaşi, a început după câţiva ani să achiziţioneze o serie de active imobiliare pe care şi-a dezvoltat ulterior reţeaua de showroomuri sau fabricile de textile.

În ’97 firma intra în domeniul producţiei prin deschiderea unei fabrici de confecţii. După doi ani a urmat intrarea pe segementul auto, în scurt timp suscitând interesul lui Ion Ţiriac, care l-a ales partener pentru Mercedes-Benz.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii