Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

IT |
|

Bogdan Padiu, CEO TeamNet: Doar 3 din 10 manageri de IMM-uri cunosc conceptul de cloud

Bogdan_Padiu,_CEO_TeamNet.jpg
2013 este anul cloud-ului, cu siguranţă. Cea mai mare rată de creştere a investiţiilor în IT, la nivel modial se va observa pe acestă tehnologie şi avem toate motivele să credem că în ţara noastră situaţia va fi asemănătoare. Este de altfel prima dată după Revoluţie când România are acelaşi ritm de aliniere la o nouă tehnologie cu statele din Vest.    de Bogdan Padiu, CEO TeamNet

În 2010, când am început să dezvoltăm tehnic o platformă cloud cu soluţii dedicate IMM-urilor, piaţa pentru această categorie nu exista. Noi am urmărit tendinţele care se conturau în afară, în special în Statele Unite şi am anticipat cererea care avea să crească în următorii ani şi la noi. Am mizat pe faptul că antreprenorii români vor înţelege şi vor dori să profite de beneficiile aceste tehnologii.

În 2011 specialiştii noştri şi echipa de vânzări s-au confruntat cu scepticismul multor mangeri. În acea perioadă undeva în jur de 10% din IMM-uri aveau cunoştiinţe vagi despre această tehnologie  şi, în consecinţă, marea majoritate erau reticenţi.

În 2012, în aceaşi perioadă în care lansam brand-ul Ymens în România, Comisia Europeană făcea public un amplu studiu despre valoarea şi potenţialul tehnologiei cloud. Se confirmau astfel beneficiile concrete ale acesteia şi se dădea un impuls pentru încurajarea adopţiei de astfel de platforme.

Din datele pe care le-am strâns din diferite studii, la sfârşitul anului trecut aproximatix 3 din 10 manageri de IMM-uri cunoşteau conceptul de cloud. Din punctul nostru de vedere o evoluţie de la 0 – 30% în doi ani este una bună. Pe fondul unei cunoaşteri cât mai largi a cloud-ului, soluţiile noastre vor deveni din ce în ce mai atractive pentru oamenii de afaceri. Conform unei analize IDC, în România, în 2013, investiţiile în cloud vor avea o rată de creştere de 5 ori mai mare decât investiţiile în IT în general.

Un argument în plus pentru IMM-uri va fi şi succesul pe care îl au companiile mari care au implementat deja soluţii cloud.

Pe plan local 55% din companiile mari folosesc una sau mai multe soluţii cloud. Pentru acestea există cinci motive principale care facilitează o astfel de decizie: securitate crescută, mobilitate, scalabilitate, scăderea costurilor şi creşterea productivităţii angajaţilor.

Pe plan internaţional 80% din companiile din Fortune 500 au declarat că folosesc această tehnologie şi că datorită ei au scăzut costurile, au crescut eficienţa şi că au căpătat diverse avantaje competitive.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii