Cautare
, Contributor

I am a Breaking News Editor at Forbes Romania, with a focus on covering important Real Estate and Economic news. Have a news tip? DMs are open on Instagram @andreea__gutu or drop me an email at andree...

Summer Plans 2021 |
|

Bogdan Nicoară, Cofondator & CEO Bright Spaces: “Pentru noi, vara 2021 reprezintă un moment extrem de important, moment în care trecem de la o companie preponderent românească la una europeană”

Dacă în alte veri tema principală de discuții din comunitatea de business viza rutina și destinațiile de vacanță, de această dată, Forbes România i-a provocat pe cei mai cunoscuți jucători din mediul de afaceri local să răspundă unui scurt chestionar, într-un context special, în care vara lui 2021 ar trebui să reprezinte o așteptată revenire la (noua) normalitate.
Bogdan Nicoara

Vacanță pentru business

Bright Spaces va continua activitatea fără o pauză oficială în această vară. Momentul de relaxare de care ne bucurăm din perspectiva măsurilor Covid trebuie corelat cu accelerarea activitității și cu urmărirea realizării obiectivelor pentru 2021. Suntem bucuroși să avem o creștere constantă atât din perspectiva proiectelor implementate cât și a cererilor din vestul Europei. De asemenea, echipa Bright Spaces este în continuă creștere, mai mulți specialiști aducând valoare în cadrul companiei chiar și începând cu această perioadă de vacanțe.

Certitudini și predictibilitate

Din punctul de vedere al unui start-up, cu sau fără pandemie, incertitudinea este baza pe care se începe construcția. Avantajul unei companii agile, la început de drum, cu o echipă mică, dar sudată, este că are o capacitate de pivotare și adaptabilitate la nou mult mai mare decât a unei companii established. Pentru noi, vara 2021 reprezintă un moment extrem de important, moment în care trecem de la o companie preponderent românească la una europeană. Vedem în marea de incertitudine, deja, și elemente de predictibilitate pentru următorul an, dar nu mai departe de atât, domeniul Proptech fiind încă la început și direcțiile de dezvoltare fiind aproape infinite. Putem însă avea câteva scenarii de creștere pentru următorul an, ținând cont atât de varianta optimistă, în care piața va rămâne deschisă și dornică de business după aproape 2 ani de limitări, dar luând în calcul și varianta pesimistă, în care un următor val pandemic poate veni și deregla încă o dată planurile tuturor jucătorilor din această industrie și nu numai.

Îngrijorări

În această vară nu suntem îngrijorați deoarece simțim o efervescență prolifică pentru toată industria. Companiile își doresc să revină la un nivel normal de business, asta văzându-se atât în numărul de discuții de sales, deal-uri închise dar și evenimente și interacțiuni informale. Pe de altă parte nu putem ignora faptul că alte țări se luptă deja cu un potențial val 4 al pandemiei care poate deveni o problemă și pentru România în toamna 2021. Singurul lucru pe care îl putem face e să fim conștienți de ambele scenarii și să ne pregătim din punct de vedere business atât pentru o creștere accelerată dacă continuăm fără restricții cât și pentru o perioadă cu focus pe dezvoltarea produsului și a structurii interne, în cazul în care interacțiunile vor fi limitate.

Planuri de business

Bright Spaces este într-un moment bun, de creștere accelerată și ne așteptăm să vedem rezultate de aproximativ 4-5 ori mai bune decât la finalul anului 2020.

Obiectivele strategice sunt deschiderea unor noi birouri în alte țări europene, creșterea numărului de clienți precum și creșterea echipei. Pentru anul 2022 urmărim menținerea ritmului de creștere dar și dezvoltarea de noi funcționalități strategice pentru  soluția Bright Spaces, care să susțină atragerea de clienți cu portofolii din ce în ce mai complexe.

Vacanță în țară sau străinătate

În această vară fiecare membru al echipei (inclusiv noi, fondatorii) vom lua vacanță în perioade bine stabilite astfel încât să nu oprim activitatea sau să îngreunăm ritmul de creștere. Considerăm că echilibrul dintre activitatea profesională și cea personală  este foarte important și ne dorim ca echipa să fie în cea mai bună formă mentală, emoțională și fizică. Asta înseamnă respectarea unui program normal de lucru, precum și vacanțele bine-meritate după perioade de accelerare. Personal am ales o vacanță dinamică împreună cu familia sub forma unui tur care include România și încă 2 țări europene.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii