Cautare
, Contributor

Afaceri |
|

Bogdan Neacșu, Director General – Președinte al Comitetului de Direcție al CEC Bank: “Este foarte important să induci sentimentul de siguranță”

CEC Bank, prin Bogdan Neacșu, are planuri ambițioase, de la formarea unui magazin virtual, până la rularea de la distanță și un flux de creditare online pentru persoanele juridice.   
 aboneaza-te
bogdan_neacsu

Bogdan Neacșu, Director General – Președinte al Comitetului de Direcție al CEC Bank a vorbit despre tendințele sistemului bancar în perioada aceasta, în cadrul ediției #47 din Seria de evenimente online de business Forbes Forward e·vent. 

Pentru că liderii nu își permit să ia o pauza, mai ales într-un context incert și de criza, Bogdan Neacșu povestește despre experiența sa în perioada de izolare.

A fost o perioadă foarte intensă“, mărturisește bancherul. “Cred că cel mai important lucru, încă din primele zile, a fost maniera în care ne-am mobilizat să respectăm regulile statului român, ale autorităților române în acest sens, și, evident, modalitatea prin care am făcut salariații să respecte aceste reguli și să le ducem mai departe în fața clienților și personalului din subordine.”

A fost nevoie de măsuri imediate, iar factorii decizionali au știut să gestioneze situația în cel mai eficient mod: “Vorbeam de o presiune de timp, totul se mișcă de pe-o zi pe alta, și trebuia să acționăm.

Bogdan Neacșu are o experiență profesională vastă, de aproximativ 20 de ani, în în domeniul financiar-bancar. El s-a alăturat CEC Bank la începutul anului 2019, ocupând funcția de Director și prim-vicepreședinte al Comitetului de Direcție al CEC Bank, iar în trecut a ocupat funcții de conducere în mai multe bănci din România: BRD, Volksbank, Garanti Bank și Patria Bank. Drept urmare, acesta s-a putut raporta la criza financiară din 2008-2009, reușind să facă o comparație între acel moment și pandemia cauzată de virusul COVID-19.

Atunci (n.r. criza economica din 2008), primul sentiment a fost de sperietură. Ieșeau lichidități din sistem și acesta era un lucru periculos, pentru că nu ai foarte multe instrumente la mână că să reacționezi și nu știam unde se oprește. Este adevărat că s-a intervenit rapid și lucrurile s-au calmat, dar este un sentiment foarte puternic. E ca atunci când fuge, un pic, pământul de sub tine. Văzând lucrurile astea la momentul respectiv, evident acum primul lucru care mi-a venit în mine a fost cum să inducem sentimentul de siguranță.

Despre tendințele sistemului bancar în această perioadă, Bogdan Neacșu evidențiază importanța digitalizării: “Este un fenomen început de cel puțin cinci ani de zile. Părerea mea, în această pandemie, fenomenul a accelerat și cred că asta va fi tendința în perioada imediat următoare, tot acest fenomen de digitalizare, automatizare, lucrul cu clienții de la distanță“.

Directorul consideră că pandemia a sporit procesul de digitalizare, operațiunile online, și a declanșat o schimbare forțată. Strategia CEC vrea să îmbine modelul tradițional de a face business cu acest model de utilizare a canalelor alternative. 

Pe termen scurt, scopurile fixate de CEC Bank pornesc de la formarea unui magazin virtual, până la rularea de la distanță și un flux de creditare online pentru persoanele juridice. “Trebuie să continuăm să scriem istorie, iar CEC trebuie să evolueze ca o bancă modernă, responsabilă și eficientă“, menționează oficialul, despre obiectivele instituției pe termen lung. 

 

FOTO: CEC Bank

 

Forbes Forward e-vents 14 septembrie 2020

Care sunt tendințele sistemului bancar în perioada aceasta?LIVE pe Forbes Romania cu Bogdan Neacșu, Director General – Președinte al Comitetului de Direcție al CEC Bank, în cadrul ediției #47 din Seria de evenimente online de business Forbes Forward e·vent. Eveniment realizat cu susținerea: BMW România, Carrefour, Nespresso, Immofinanz, Catena – Farmacia Inimii, Teilor, Rompetrol, Chronolink, Banca Transilvania, Raiffeisen Bank RomaniaPartener tehnic NETv#forbesforward #forbesromania #forbesforwardevent #forbesevents #ffl

Publicată de Forbes Romania pe Luni, 14 septembrie 2020

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii