Cautare
, Contributor

Uncategorized |
|

Bogdan Macarie: Piața imobiliară din țară nu poate fi neglijată de investitori!

Situația economică pe plan local a revenit la nivelul perioadei anterioare crizei, dacă luăm în considerare creșterea de 3% a Produsului intern brut și scăderea ratei șomajului în 2014, arată Royal Institution of Chartered Surveyors (RICS).
unnamed

„În România găsim condiții asemănătoare cu acelea din restul țărilor din Europa de Est, iar pentru a atrage investitorii este nevoie atât de deschidere, de transparență cât și de respectarea standardelor. Important este să există un plan și să se treacă la acțiune, fiindcă existența planului nu este suficientă. România este la jumătatea drumului, între piețele mari din Europa și India, având o localizare stratgeică”, spune Daniel Cook, director strategie și planificare RICS.

În cadrul primei ediții SEE Property Forum, Bogdan Macarie, director dezvoltre al TriGranit Development Corporation a explicat că „prin dimensiunea ei, piața imobiliară din țară nu poate fi neglijată de investitori, atât doar  că există o nevoie stringentă de a se lucra la capitolele percepție și încredere din partea investitorilor, precum și la capitolul transparență. Există în momentul de față o diferență fundamentală între cifrele macroeconomice pe care România le oferă și realitățile pieței imobiliare, în sensul că, deși cu o creștere economică semnificativă prognozată pentru 2015, lichiditatea pieței, nivelul yield-ului și posibilitățile de exit nu se situează la nivelul dorit de toată lumea. Cu siguranță, România este demnă de o cauză mai bună din acest punct de vedere”.

Potrivti CEO-ului Adama Group, Laszlo Csiki, „dacă aruncăm o privire asupra evoluției pieței în ultimele 18 luni, cei care activează în industria imobiliară dar și clienții ar trebui să ia aminte că s-a depășit perioada de criză. Cea mai mare provocare în momentul de față este atât capacitatea proiectelor de a se adapta cererii pieței cât și particularitățile locale, iar dezvoltatorii care au viziune sunt aceia care vor rămâne pe piață”.

 

 

 

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii