Cautare
, Contributor

I am a Breaking News Editor, with a focus on covering important IT& C and Energy news. Have a news tip? DMs are open on Instagram @georgiana1costea or drop me an email at georgiana.costea@forbes.ro

Reinventarea României |
|

Bogdan Ivașcu, Country Manager Asus România: “Pentru industria PC-urilor va urma o perioadă destul de solicitantă”

Criza de semiconductori afectează jucătorii din piața de PC-uri, și nu numai, însă Asus rămâne pe poziții și continuă să aducă în România produsele sale de business.  
bogdan-ivascu-asus-2235-2[4965]

La debutul pandemiei, industria PC-urilor s-a confruntat cu o cerere în creștere pe care, însă, jucătorii nu au estimat-o corect. Din contra, estimările au fost pesimiste. “Ne-am împiedicat singuri în estimările noastre pesimiste”, spune Bogdan Ivașcu, Country Manager Asus România.

Acum la doi ani distanță, se remarcă câteva tendințe, însă pozitive. “Avem tendința de a digitaliza toate activitățile. Se pare că refugiul din această pandemie este chiar digitalizarea activităților pentru a putea păstra atât un flux, cât și o normalitate în tot ceea ce facem. Am observat o cerere mai mare pentru putere de procesare mobilă”, adaugă el.

În partea de gaming, piața s-a dublat în 2020 iar în 2021, potrivit country manager-ului, se păstrează același nivel, ba chiar într-o ușoară creștere. “Cred că este un lucru benefic pentru că, în cele din urmă, aceste exigențe din partea clientului ambiționează producătorii să vină cu inovații, cu noi tehnologii și avansul tehnologic este stimulat.”

Ca orice alt producător, Asus nu a putut evita criză globală a semiconductorilor și știe că următoarea perioadă va fi solicitantă. “Pentru industria PC-urilor, industria hardware, va fi o perioadă destul de solicitantă. Pe de altă parte, această cerere și exigențele utilizatorilor vor revitaliza industria și vor pune presiune pe avansul tehnologic.”

În ciuda dificultăților, este o industrie pe un trend pozitiv, cel puțin pentru următorii ani. “Pentru perioada următoare, planurile noastre sunt legate de ceea ce am pornit acum 3 ani de zile, deci să aducem în România și portofoliul de produse de business”, conchide Bogdan Ivașcu.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii