FacebookTwitterLinkedIn

Bogdan Ioniță, Director General GEFCO România

Forbes: Va intra afacerea dvs în vacanță în această perioadă? Sau nu mai este vremea de „vacanțe” după un an de pandemie?

Bogdan Ioniță: Servind clienți din diverse sectoare industriale – de la FMCG și pharma la electronice, auto și utilaje grele – ne confruntăm cu o situație destul de echilibrată. Unii dintre clienții noștri își depășesc performanța și au crescut volumul de transport, în timp ce alții (în special cei afectați de criza semiconductorilor) nu s-au întors încă la normal. Acest echilibru înseamnă că vom păstra vacanța în agenda noastră.

Forbes: Unele dintre cele mai des întâlnite teme în discuțiile pe care redactorii Forbes România le-au avut de-a lungul ultimului an și jumătate au vizat absența certitudinilor și lipsa de predictibilitate. Au apărut certitudini în vara 2021 pentru afacerea pe care o conduceți? Au apărut elemente de predictibilitate?

Bogdan Ioniță: Anul trecut a introdus un nou sens pentru cuvântul „incertitudine”. Comparativ cu anul 2020, când situația se schimba în fiecare oră, condițiile actuale ale pieței par mai stabile și mai previzibile.

Având în vedere volatilitatea mai mare a mediului de afaceri, clienții noștri au revenit la planificarea normală a volumelor de producție și transport.

Forbes: Ce anume vă îngrijorează în această vară, în domeniul/sectorul în care activați?

Bogdan Ioniță: Pandemia persistă, chiar dacă am făcut pași semnificativi pentru îmblânzirea acesteia. Până când va fi complet învinsă, va rămâne un factor de risc major, capabil să pună din nou în pericol piața de la o zi la alta. Cel mai recent observăm o înrăutățire a situației în mai multe zone geografice, ceea ce este îngrijorător.

A declanșat anumite tendințe și crize – ne gândim, în primul rând, la criza semiconductorilor – care este îngrijorătoare, deoarece soluțiile tangibile încă nu își dovedesc eficacitatea.

Forbes: Cum arată planurile dvs. de business pentru finalul acestui an? Dar pentru 2022?

Bogdan Ioniță: Datorită predictibilității mai bune a pieței pe care am discutat-o anterior, nu am avut nevoie să introducem schimbări majore în planurile de dezvoltare din acest an, stabilite la sfârșitul anului precedent.

Rămânem atenți la schimbări și la impactul acestora asupra nevoilor clienților noștri. Continuăm să le îndeplinim cerințele, concentrându-ne pe calitatea și inovativitatea produsului nostru, pe relațiile de parteneriat cu clienții și furnizorii.

Dintr-o perspectivă pe termen mediu sau lung, turbulența pieței creează un sistem favorabil pentru deciziile și descoperirile care ne schimbă viața. Ne concentrăm pe a ne asigura că societatea ajunsă la o „nouă normalitate” va obține soluții logistice de top.

Forbes: O întrebare personală: plecați în vacanță în această vară? De ce? (dacă răspunsul este afirmativ: Unde veți pleca în vacanță: în țară sau în străinătate?)

Bogdan Ioniță: O odihnă bună este necesară pentru o muncă bună. Plec într-o vacanță în această vară. În ceea ce privește destinația, este încă de decis.

(13 iulie 2021)