Cautare
, Contributor

Bani și Investiţii |
|

Bogdan Hossu, CEO și fondator Wise Finance Solutions: „Ce mi-aș dori de la Guvern? Stabilitate!”

În cadrul ediției cu numărul 75 din Seria de evenimente online de business Forbes Forward e·vent, Bogdan Hossu,CEO-ul și fondatorul companiei Wise Finance Solutions a explicat care sunt cele mai importante doleanțe pe care mulți investitori și, nu numai, le au de la autoritățile române, mai ales într-o perioadă de criză.
📷 Miluta Flueras ↠ http://fb.com/miluta7

De departe, cea mai importantă este reprezentată de stabilitatea mediului politic românesc. „Ce mi-aș dori eu de la Guvern? În general, mi-aș dori stabilitate. Pentru că noi lucrăm foarte mult cu investitori străini și este foarte greu ca în fiecare an să ai un alt ministru. Este foarte greu să pui bazele unei relații de încredere și pe termen lung cu un investitor mare, strategic, care este interesat de România, în condițiile în care de la an la an, tu ai un alt ministru, un alt Guvern, alți secretari de stat”.

Dacă primele șase luni ale lui 2020 au fost caracterizate prin stoparea multor proiecte, în cealaltă jumătate a anului pandemic, lucrurile au început să se miște pe zona de investiții.

„În general, când sunt crize, cererea pentru bani nerambursabili crește, așa a fost și în 2008, și în 2010, iar același scenariu se repetă și în prezent. Asta pentru că, în perioadele în care lucrurile merg foarte bine, investitorii susțin că nu au nevoie de bani nerambursabili, deoarece există sume alocate segmentului de investiții. Din vara spre toamna lui 2020 însă, cererea pentru bani nerambursabili a crescut fenomenal, iar aceasta a venit nu doar din partea companiilor foarte mari, ci și din partea societăților mici și foarte mici”, a exemplificat Bogdan Hossu.

Potrivit acestuia, în a doua jumătate a anului trecut, fondurile oferite au vizat, în principal companiile afectate vizibil de pandemie. În opinia CEO-ului și fondatorului Wise Finance Solutions, pandemia a adus un mare avantaj mediului de afaceri local și anume: „noul normal” a forțat instituțiile statului să treacă rapid în online. Iar, acest lucru s-a dovedit a fi un real beneficiu pentru toți antreprenorii care-și doreau să-și eficientizeze timpul pierdut cu depunerea fizică a dosarelor pentru diverse proiecte.  

Digitalizarea oferă transparență multor procese, ceea ce este, evident, un lucru îmbucurător pentru toți beneficiarii care vor să depună proiecte. Faptul că multe procese se desfășoară în online s-a dovedit a fi un lucru mai mult decât benefic. Astfel, azi putem vorbi de multe proceduri care s-au simplificat cu privire la accesarea de fonduri, iar în exercițiul financiar 2021-2027, lucrurile vor evolua pozitiv din acest punct de vedere”, a completat Bogdan Hossu.

La capitolul estimări referitoare la mediul investițional autohton în 2021, fondatorul Wise Finance Solutions consideră că, cel mai probabil, în următorii trei ani vor exista fonduri pentru aproape orice tip de investiții. „Practic, din perspectiva potențială accesării fondurilor vom avea trei ani foarte, foarte buni”.

În ceea ce privește planurile de viitor ale companiei Wise Finance Solutions, acestea nu s-au schimbat din cauza pandemiei de coronavirus. Mai mult, CEO-ul și fondatorul companiei a recunoscut în ediția cu numărul 75 a emisiunii Forbes Forward că va continua extinderea în afara țării prin deschiderea de noi birouri. Din acest punct de vedere, primul pas a fost făcut, și anume, biroul din Japonia a fost deja deschis.

Urmează ca în vara-toamna lui 2021 să se deschidă o altă reprezentanță Wise Finance Solutions și în Turcia.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii