Cautare
, Contributor

SmallBusiness |
|

Bogdan Georgescu, omul din spatele cărţilor virtuale

Bogdan Georgescu este creatorul Bookster, o afacere născută la îmbinarea între cărţi, mediul online şi corporaţii.
DSC_8118 (1)

A fost zugrav, şofer, dar apoi a intrat în mediul corporate și a ajuns să conducă filiala din Româna a unei dintre cele mai mari companii imobiliare din lume, Colliers International. Nu s-a oprit însă aici căci după 14 ani petrecuți în corporație a decis să facă tranziția la mediul antreprenorial şi a ajuns în cele din urmă un fel de bibliotecar nonconformist. Astăzi, de numele lui Bogdan Georgescu se leagă cel al bibliotecii virtuale Bookster.

Invitaților conferinţei Successful Me, Bogdan Georgescu le-a oferit trei lecții de business pe care le consideră cele mai importante.

„Ce este foarte util este faptul că trebuie să ai obiective cât mai clare”, spune el. Antreprenorul face referire la cariera pe care ajungem să ne-o dorim cu tărie la un moment dat şi la succesul pe care putem sau nu să îl dobândim. Absolvind Facultatea de Studii Economice doar pentru că mama sa a insistat să urmeze această facultate, antreprenorul susţine că întotdeauna trebuie să hotărâm de la început ce vrem să obţinem. „Oamenii, în general, muncesc pentru trei lucruri: pentru bani, pentru impact şi tocmai apoi pentru progres”, mai explică antreprenorul.

O a doua lecţie oferită de către antreprenor are în vedere diferenţa dintre a face ceea ce iubim şi a iubi ceea ce facem. Acesta afirmă că trebuie să găsim motive să ne îndrăgim munca şi domeniul în care activăm. În ziua de azi, mulţi oameni neglizează ceea ce fac şi continuă să viseze la job-ul dorit. El crede că este important să facă schimbări pentru a-şi atinge obiectivele.

„Cum măsurăm succesul, ce înseamnă să ai succes?”, ar putea fi tema celei de-a treia lecții de business a antreprenorului român. Bogdan Georgescu spune că a observat faptul că majoritatea oamenilor îşi măsoară succesul cu cei din jur, această concepție fiind una greşită. Pornind de la concepția că toţi suntem produsul societăţii, este foarte greu să fim mulţumiţi dacă vom continua să ne comparăm cu alţii.

Bogdan Georgescu crede că „singura cale spre fericirea reală este să poţi să îţi măsori valoarea după nişte criterii interne, să scapi de comparaţia cu cei din mediul tău şi să stabileşti clar ce fel de om vrei să fii”.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii