Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Media şi entertainment |
|

Bogdan Despescu, chestor șef de poliție și secretar de stat în Ministerul de Interne, a fost acuzat de plagiat

Bogdan Despescu este acuzat că a plagiat cel puțin 157 de pagini din cele 345 ale tezei sale de doctorat pe care a susținut-o în 2010 la Academia de Poliție.  
plagiat

Potrivit PressOne, Bogdan Despescu – chestor șef de poliție și secretar de stat al Ministerului de Interne – ar fi plagiat 157 de pagini din cele 345 ale tezei de doctorat. Jurnalista Emilia Șercan a identificat în lucrarea acestuia cel puțin patru surse bibliografice majore de unde ar fi copiat.

Despescu este fost șef al Poliției Române, care a fost numit în funcția de secretar de stat la sfârșitul lui noiembrie 2019, după instalarea cabinetului Orban.

Bogdan Despescu, chestor șef de poliție și secretar de stat în Ministerul de Interne, a fost acuzat de plagiat

Secretarul de stat și-a obținut doctoratul în 2010 la Academia de Poliție cu o teză despre „criminalitatea în domeniul achizițiilor publice”.  77 de pagini ar fi copiate dintr-o singură carte, în total fiind peste 150 de pagini copiate cuvânt cu cuvânt.

În martie 2018, în plin scandal legat de tezele de doctorat plagiate susținute la Academia de Poliție, chestorul șef de poliție Bogdan Despescu a dat în judecată Ministerul Afacerilor Interne (MAI) și Inspectoratul General al Poliției Române (IGPR) pentru a obliga cele două instituții să-i plătească sporul doctoral stabilit prin lege pentru persoanele care lucrează pentru statul român.

În martie 2019, Despescu a câștigat definitiv procesul, iar IGPR a fost obligat de instanță să îi achite spor doctoral pentru fiecare lună în parte începând cu martie 2015, actualizat cu indicele de inflație și dobânda legală.

Suma totală câștigată de Bogdan Despescu în instanță este secretă.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii