Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Macroeconomie |
|

Bogații lumii cer taxare suplimentară, în contextul pandemiei 

Un grup de 83 de milionari cer taxare suplimentară, imediată și cu caracter permanent pentru a contribui la relansarea economiei după criza coronavirusului.  
taxe

“În timp ce Covid-19 loveşte întreaga lume, milionarii ca noi au un rol esenţial pentru a ajuta la vindecarea umanităţii”, spun semnatarii acestei scrisori deschise, transmite Agerpres care citează AFP.

Milionarii au cerut această măsură într-o scrisoare publicată înainte de reuniunea miniştrilor de Finanţe din G20 şi a summitul european extraordinar dedicat relansării UE.

“Nu noi suntem cei care au grijă de cei bolnavi aflaţi la terapie intensivă. Nu noi suntem cei care conduc salvările care aduc bolnavii la spitale. Nu noi suntem cei care aprovizionează rafturile magazinelor sau livrează mâncare din uşă în uşă… Dar noi avem bani, mulţi bani. Bani de care este o nevoie disperată acum şi vom continua să avem nevoie în anii care vor veni, pentru a reveni din criză, al cărei impact va dura zeci de ani şi ar putea arunca o jumătate de miliard de persoane în sărăcie”, se mai arată în scrisoarea acestui grup, intitulat Millionaires for Humanity.

Aceasta nu este prima inițiativă a bogaților lumii prin care cer să fie taxați mai mult pe avere.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii