Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Afaceri |
|

Boeing s-a angajat vineri să livreze avioane de pasageri care pot zbura cu combustibil non-petrol până în 2030

Boeing promite avioane care pot zbura cu combustibil fără petrol până în 2030. Producătorii lucrează de câțiva ani la reducerea impactului lor asupra mediului, pentru a dezvolta combustibili mai puțin poluanți sau motoare de avioane cu un consum mai mic, potrivit AFP.

Însă, pentru a „îndeplini angajamentul sectorului aviației de a-și reduce emisiile de carbon cu 50% față de nivelurile din 2005 până în 2050, avioanele trebuie să poată utiliza combustibili de aviație 100% sustenabili cu mult înainte de 2050”, notează Boeing.

„Industria noastră și clienții noștri sunt dedicați combaterii schimbărilor climatice, iar combustibilii de aviație durabili sunt cea mai sigură și mai măsurabilă soluție pentru reducerea emisiilor de carbon provenite din aviație în deceniile următoare”, a comentat Stan Deal, directorul aeronavelor civile Boeing.

Producătorul intenționează să colaboreze cu producătorii de motoare, furnizorii și autoritățile de reglementare la schimbările tehnice pentru a permite avioanelor să zboare numai cu SAF-uri.

Foto: profimedia

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii