FacebookTwitterLinkedIn

Boeing a declarat că nu a câștigat nicio comandă nouă în septembrie, având livrate doar 11 avioane, în condițiile în care cel mai vândut model, 737 MAX, rămâne consemnat la sol după două accidente grave, relatează Wall Street Journal.

Nu doar compania americană are probleme majore din cauza pandemiei, ci și concurentul său european, Airbus. Ambii producători au fost nevoiți să reducă producția și locurile de muncă, după ce se confruntă cu un stoc în exces de aeronave.

Se așteaptă ca modelul 737 MAX să primească autorizație până la sfârșitul anului, dar multe dintre comenzi au fost anulate.

Companiile aeriene, inclusiv United Airlines Holdings Inc. și Delta Air Lines Inc., au continuat să achiziționeze avioane noi, în ciuda prăbușirii cererii de călătorii. Unele mișcări au fost făcute pentru a strânge numerar prin vânzarea lor către companiile de leasing și apoi închirierea lor.

Livrările de 98 de avioane de toate tipurile până în al treilea trimestru reprezintă o treime din nivelul de anul trecut al Boeing, iar aproape jumătate dintre acestea sunt destinate avioanelor de marfă și militare, mai degrabă decât celor de pasageri.

Boeing a predat șapte 787 Dreamliners luna trecută, cu trei mai mult decât în ​​august, livrările continuând să rămână sub rata de producție de 10 pe lună, deoarece continuă verificările după dezvăluirea unei serii de defecte de fabricație și probleme de control al calității.