FacebookTwitterLinkedIn

Clienții companiei Boeing au anulat comenzile pentru 355 din cele 737 de avioane Boeing 737 MAX în prima jumătare a anului 2020, potrivit Reuters.

Producătorul de avioane din SUA a delcarat marți că pandemia de coronavirus a produs daune majore industriei aeriene, forțând rămânearea la sol a avioanelor în timpul perioadei de izolare.

Producătorul de avioane, care s-a străduit să repună în mișcare modelul Boeing 737 MAX care a fost unul din cele mai vândute aeronave ale sale înainte de cele două accidente fatale, a declarat că companiile de leasing și companiile aeriene au anulat alte 60 de comenzi pentru acest model în luna iunie.

În prima jumătate a anului, livrările au scăzut cu 71%, iar producătorul a ajuns să vândă doar 70 de aeronave în timp ce numeroși clienți au amânat sau au renunțat la comenzi din cauza restricțiilor de călătorie impuse de pandemia de coronavirus.

În luna iunie,  producătorul Boeing a livrat 10 avioane, în luna mai doar 4 avioane și în aprilie 6. Compania a livrat în iunie un 747, un 777, un tanc KC-46, două avioane 767 de mărfuri, două avioane de patrulare maritimă P-8 Poseidon și trei 787.